tisdag 9 december 2008

Klicker

Idag har jag börjat klicka in alla tre hundarna. Torkad blodpudding är nått som de tycker är väldigt gott. Det luktar ju även mycket så det är bra. Så idag har jag bara slängt ut lite pudding och klickat när hundarna äter upp den. Källaren fick vara träningslokal och den funkade bra som man kan stänga dörren om sig. Bara en hund i rummet är ju det som man vill ha. Alla hundarna tyckte att det var så gott att bara smaska blodpudding utan att göra någonting.

Synd nog tog blodpuddingen slut så nu ligger en ny på tining till imorgon. Ingenting annat smaskigt fanns det hemma heller så vi får vänta till imorgon helt enkel. Tänkte att Maysan till slut ska plocka upp apporten med hjälp av klickern. Mycke tålamod kan jag tänka mig men jag ska försöka.

När de väll är inklickade ska vi börja med lite mindre övningar som att putta boll med nosen och ställa tassen på nått. Jag har själv aldrig hållt på så mycket med klicker så jag och hundarna får lära oss tillsammans.

Någon som har tips på en bra lättförstålig bok om klicker som jag kan köpa???? Det finns ju många böcker men det är ju en hel jungel med böcker

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har ju den bästa ;) Klickerträning för din hund, den får du gärna låna eftersom jag själv håller på med den där feta boken jag berättade för dig. Samma författare, men många bra grunder i denna. Finns på www.canis.se. Tar med den imorrn om vi fick ngn tid då?! Fast påminn gärna.