söndag 7 december 2008

En till hundig dag


Vaknade tidigt för att hinna iväg till valpkursen i tid. Men jag kom precis på pricken jag fattar inte varför jag inte klarar av att komma lite tidigare. Fast idag var det en som åkte väldigt sakta framför mig som jag inte kunde åka om pga modsträngen. Jag skuller på den.
På valpkursen så tränade vi idag på hundmöten och inkallning. Bara 4 stycken kom idag och alla var jätteduktiga. Måste säga att jag har ändrat mina tankar om shnauzer eller hur det nu stavas. De som går på kursen är otroligt trevliga och det hade jag väll inte direkt trott. Så nu har jag tänkt om.
Efter kursen var det egen träning som jag och Maya var med på. Hon var så himla taggad och lät varje gång vi gjorde halt för att hon ville ha godisen. Vi tränade fot och position. Positionen vid halt är inte den bästa som hon rättar sig hela tiden. Måste träna det ifrån början eller så släpper det om vi tränar lite varje dag. Annars så tycker jag att koncentrationen är rätt bra. Jag försöker att inte kolla på henne och prata för mycket. Och det gick faktikst över förväntan. Lite mer strikt träning än vi är vana med men det funkade super. När jag rättade upp mig så satt hon även bättre fot. Jag har en egenhet att luta mig lite över hunden det måste jag sluta med pronto. Rakare förare och hunden följer med bättre. Det är ett litet mantra som jag måste trycka in i huvudet. Nu har jag bestämt mig för att ge Maysan den chans som hon förtjänar. Hon är verkligen jätteduktig och gillar att göra saker tillsammans med mig. Så vårat mål nästa år är att starta i lydnadsklass 1 igen. Hon är verkligen värd att få lite mer tid med mig och menningsfulla uppgifter. Lydnadsklass 1 kanske kommer tidigare än man tror ;)) funderar på att anmäla mig fast inte alla momenten finns i oss. Bara för att se hur dåliga vi är och var på skalan vi befinner oss. Datumet är hemligt ;))
Nu ser jag fram imot träningen i morgon med Cattis och Ronia i Bodarnas ridhus. Det ska bli roligt nått jag kan tänka på i morgon på jobbet. Jag känner mig laddat till tusen och det gör nog Maya med.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du är taggad, då kan det bara gå bra :)

Ev tar jag med mig filmkameran imorgon, har du lust o filma mina fötter då? *haha* o kanske lite Ronia oxå.

Emelie sa...

Härligt att det går så bra med träningen och lycka till med tävlande!! Själv siktar jag in mig på 2010!

Anonym sa...

Klart man kan tävla även om man inte tror sig få ett 1a pris :-) Det ger vana att tävla och man får mer fingervisning om vad man bör peta mer på :-)

Se på mig och Thira, två starter i 2:an utan att alla moment ens är i närheten av klara ;-)

Ha det gott!