måndag 15 december 2008

Inklickning


Idag har jag börjat klicka in hundarna. Blodpudding och klicker var tydligen en hit enligt dem. Gjorde korta pass med att ge hundarna godis i olika positioner, sitt, ligg, stående, gående. För att de skulle höra klicket när de gjorde olika saker inte bara käkade godis. Den som verkade fatta det här fortast är Anka. Hon verkar vara en naturbegåvning.


Jag var lite olydig jag kunde inte låta bli fast hon inte är riktigt inklickad. Skäms på mig. Jag provade att se om hon kunde sätta sig utan att jag sa någonting. Hon fattade att jag ville nått och godisen ville hon ju ha så efter mycke stampande med benen så slog hon ner stjärten. Klick och godis och hon fattade galoppen. Hon satt sig ner flera gånger efter det och fick klick och godis. Lite snabbare blev hon allt också. När jag försökte få henne att göra nått annat som att lyfta ena frambenen när hon satt så fattade hon att jag ville nått annat. Hon lät och viftade på svansen och la sig gång på gång men något framben kom det aldrig så vi gav upp och slutade med ett fint sitt.


Nu ska jag inte vara olydig nått mer utan hela veckan ska jag bara klicka och ge godis. Så på söndag tycker jag att de ska vara ordentligt inklickade. Astrid var ingen naturbegåvning utan hon var en funderande hund idag. Vad fan håller vi på med verkade hon tänka. Maya fattade lite bättre men så har vi också försökt oss på det här en gång tidigare. Men duktigast var alltså Anki panki


Det här med klickerverkar ivarjefall sjukt roligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hi, hi, vad roligt! Vi har inte testat klicker ännu, men jag är rätt sugen. Jag funderar på att klicka bort några av Solos dåliga beteenden. Tror att det kan vara ett bra sätt med klicker att göra just detta.

Anonym sa...

Tänk på att det tar tid med en hund som är van vid andra "metoder" än klicker :) Keep on!! Det svåraste är att lära hundar som inte är inklickade från början att börja bjuda på egna beteenden. De är ju så vana att man ska säga åt dom vad dom ska göra...