söndag 13 juli 2008

Svenska vinthundklubben Lövudden

Så var det äntligen dax för den tvådagar långa vinthundspecialen.

Jag kom inte till platsen så tidigt som beräknat utan var lite sen så under hanhunds bedömningen satte jag upp mitt tält och därför finns det inga bilder ifrån den. Sätta upp tält för sig själv var verkligen inte det lättaste tur att jag fick hjälp av en karl. Eller hjälp och hjälp han erbjöd sig inte direkt frivilligt utan jag fick allt fråga. Han satt alldeles bredvid och såg att jag hade stora problem. Tur att man vågar öppna munnen och fråga om hjälp.

Sen var ett annat stort minus att det var väldigt långt ifrån parkeringen till utställningplatsen. Så jag är väldigt tacksam för att Karoline ställde upp och kom och hjälpte mig. Inte det lättaste att ta sig fram med 2 hundar, stol, ryggsäck, bur och tält utan pirra. Trodde att vi hade en sådan man jag hade fel.

Vädret var också mycket underligt. Det var verkligen väldigt varm men så mulnade det på och vi fick nästan hagel. Sen blev det sol igen
Här kommer Astrids farmor Minea. Magicway´s Min For Siphra. Hon blev även bästa vererantik den här dagen.

Kennel Antefa´s Dehra. Chassellis Dehra Ta´Ziffa. Som förra året ofta stod BIM mot sin far Nortgathe´s As You Like It.

Enigmas storvinnare Vega som 2006 vann Europa utställning. Enigma Surprice Me

Enigmas unghundtik Inez som blev BIS-3 i Sundsvall. Enigma Strike A Pose

Faouziha´s Nova som igentligen heter Faouzhias Eowin

Så här glad blev Anna Larsson när Nova fick sitt sista Cert och blev ny Such. Inte nog med det hon blev även bästa tik i ett väldigt starkt startfält.

Här tävlas det om BIR och BIM. Farao Anubis Ikaros och Faouzhia´s Eowin. Segrade gjorde plupp som han kallas till vardags. Också en väldigt vinstrik hane med många titlar.
Så hur gick det för Astrid. Jo då hon sköte sig galant och sprang och visade upp sig till ett 1:a pris med HP. Hon blev även placerad som 5:a i unghundklassen av 9 stycken. Så jag var jättenöjd över våran prestation. Hon fick en bra kritik men jag tror att han tyckte att hon hade för mycket vitt på hals och tassar. Jag sprang dagen till ära runt i en nyinköpt svart kjol. Kändes konstigt som jag alltid har byxor.

2 kommentarer:

Mirrekex sa...

Ojj vad murrigt väder. Regnade det inte? Vad snygga hundar överallt kram

Anonym sa...

Vilka fina bilder du tagit! Och GRATTIS till helgens fina resultat!! Kram Sofie