onsdag 21 januari 2009

Funderar fortfarande

Fast nu är det inte tält eller bur som funderandet gäller. Jag funderar över säsongens tävlingar och kanske ska jag ändra lite i planeringen. Det här vinthundscertet som jag har kvar känns som ett enda stort tung måste. Jag hade tänkte åka på alla Svvk utställningar tills det där trillar in men det känns så himla jobbigt och tråkigt att känna ett måste. Så funderingen är att sluta tänka på det och åka på de utställningar som jag vill åka på. Spelar ingen roll ifall det är SKK eller SvVk om det där jäkla certet ska trilla in så gör det väll det. Måste hunden bli Ch innan 3 år fast ja det tycker jag kanske. Svårt dilema och jag hatar verkligen måsten det tar bort lusten att tävla lite. Sen lite annat smolk i bägaren är att första lure coursing provet går inte i Falköping utan i Laholm. Det är låååångt till Laholm från oss. Det blir också nått att fundera över.

Varför har vi det jäkla vinthundcertet kvar jag tror att jag blir tokig. Sitter säkert fler än jag i min sits och jag hoppas att de ändrar reglerna 2011. Istället för krav på ett vinthundcert frånen vinthundsutställning så kunde det vara krav på en start i lure coursing istället. Det är ivarjefall vad jag tycker. Eller att ett cert på utställning ska vara taget av en rasdomare men det kan vara på SKK eller SvVk. Rasdomare för faraohund dömer faktiskt på SKK också så jag tycker inte att certet ska vara bundet till SvVk ifall det är en berättigad domare på SKK för rasen som dömer. Lite krångligt blev det men jag hoppas att ni förstår.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår vad du menar. Men jag tänker så här - vad himla tråkigt om allt vore enkelt!! :-) Det är ju så mycket roligare när det går bra om man har kämpat lite. Det är bra att kraven på att bli champion har skärpts. Att det är just Svvk-cert som krävs kan väl kanske tyckas märkligt. Jag håller med dig, det räcker väl om det är en rasdomare? Utställning borde inte spela någon roll då.

Skönt att du har tagit bort detta cert-måste. Det är tråkigt att känna sig jäktad. Åk på de utställningar som du vill!!
Kram

Anonym sa...

Det här med att hunden ska bli champion innan den är tre år. Jag får oxå för mig sådana saker ibland. Att de ska bli champions på de första försöken, att de måste ha fler än tre cert med mera. Men sen har jag kommit på att efter något år så är det inte en kotte inklusive mig själv som bryr sig om när hunden blev champion eller hur många cert den tog. Huvudsaken är väl att du når målen någongång? Jag jobbar hårt för att ha mina mål MEN att inte sätta någon tidsgräns som jag gjorde förr. Då bäddar man ju bara för besvikelse. Nä, bättre är att ha sina mål och nöjt bocka av dem varje gång man lyckas med ett, när det än blir! Ta det lugnt, ställ på de utställningar som passar dig. Du kanske tar cert och kanonplacering på en SKK utställning, det är väl inget att sörja - lite fler cert i samlingen. Sen plötsligt har ni tagit det sista som gör henne till champion. Jag försöker verkligen komma tillbaka till att tävla för att det är kul och inte bara för resultatet. Det blev så mycket nervösare och tråkigare. Hur kul är det för hundarna?