måndag 26 januari 2009

Freestyle

Igår satt jag här hemma och kollade in Denice och hennes faraohund Puma som har tävlat i godisklassen i freestyle. Kolla in den här duktiga matten med sin superladdade faraohund här kolla under filmer så hittar ni dem. Puma verkar verkligen älska det här. :)

Jag blev så tagen och det verkade så himla roligt så jag var tvungen att söka på det. Jag har aldrig kollat in freestyle speciellt mycket har nog tyckt att det verkar lite töntigt. Men igår så letade jag upp den officiella sidan och den kan du hitta här om du är intresserad att läsa mer om det. Jag kollade in reglerna och vad som krävs om man vill tävla. Det känns som att det är nått jag ivarjefall måste nosa lite på med mina hundar. Hundar gillar ju trix och fart och fläkt och det är ju verkligen det här. Inte tråkigt på en fläck skulle jag vilja säga. Kollade även in Emma Willblads hemsida. Hon har ju varit med på Ophra och visat freestyle med sin jätteduktiga Pumi Csar. Verkligen en intressant sida om en jätteduktig hundtjej.

Så jag tror att jag har ändrat mig angående freestyle nu. Det är inte töntigt och de som håller på med det är duktiga hundedressörer skulle jag vilja säga. Freestyle känns som dressyrens Kür. Man får hitta på ett eget program efter egen vald musik och några obligatoriska övningar ska ingå. Det verkar jätteroligt med andra ord ifall man får en hund som gillar det och man själv gillar det.

Inga kommentarer: