måndag 18 december 2023

Va, har jag en bakdel

 


Vi tränar på pallen och att minigrisarna🐖🐖 ska kunna gå runt pallen åt båda hållen. Just nu känns det som ett väldigt långsiktigt mål på kanske ett par år. Jag skojar inte utan jag menar allvar. 

Hera har fattat att man kan röra bakdelen åt vänster om hon står framför mig på golvet utan pallen. På pallen så verkar det väldigt svårt då hon kliver upp på pallen med bakbenen, halkar runt med bakbenen pallen för att ta sig runt och så fortsätter det. Nej Hera är ingen fena på pallen och jag funderar allvarligt om vi ska skippa den och bara köra från golvet. 

Sivan har fattat att man kan gå runt på pallen till vänster men har mycket svårare på golvet så man kan ju säga att de kompletterar varandra bra där. 

Något som de verkligen inte förstår är möjligt är att bakfötterna kan röra sig till höger. Varken på pallen eller på golver. Står de på pallen så ramlar de typ av den i försöket att ta godisen utan att flytta bakbenen. Då en basenji är väldigt vig i halsen så kan de vrida sig mot rumpan och ta godisen utan att flytta ett bakben. Får nog ta det en helt ny väg och börja köra ingång på högersida för högerhandling för att få igång bakdelen lite. Ska nog testa en planka också för pallen verkar vara ett stort hinder ibland som de inte vet hur de ska överkomma. Skulle även vara bättre om den var helt rund och kanske inte så stor yta at röra sig på som det är nu. 

Men vi får kämpa på helt enkelt. 


2 kommentarer:

Franca sa...

Vi kämpade också länge med samma problem 😅 och plötsligt lossnade det, kommer tyvärr inte riktigt ihåg hur det gick till. Men började också med pallen, skaffade dock senare en rund och plattare balanskudde. Nu snurrar Pixie lika bra åt båda håll med framtassarna på den. Får testa igen med pallen hur det går nu…
Det kommer att gå bra, kämpa på! ❤️

Sofie och minigrisarna sa...

Men vad smart du är, jag får testa min balansplatta och se hur det går. Borde gå lättare eftersom den är runt att gå runt om de nu kommer på hur man gör hahaha.