måndag 11 december 2023

Hundmässan 2023


 Vad är en bal på slottet. Ja det funderar jag med när man ställer klockan på 03.30 för att åka en timme senare. När man sedan kollar ut på vädret och ser att det vräker ner snö så känner man sig ännu mer sugen att sätta sig i bilen och dra till Stockholm. Hundmässan är verkligen inte min favoritutställning att åka till med hund. Jag tycker att det är mycket trevligare att åka till mässan utan hund och titta och shoppa. Men shoppandet verkar det vara slut med då utbudet är väldigt dåligt. Men tur det var trevligt sällskap och många fina hundar att titta på. Min mamma följde med i år igen och det var mycket uppskattat av mig då jag får hjälp och sällskap. 

Det var 20 basenjis som kom till start tror jag och rätt många hanar för omväxlings skull så det var roligt att se. Jag fick äran att Visa Heras bror Dino och han var som vanligt lite speciell men mycket snäll. Han är helt annorlunda att visa och byggd på ett helt annat sätt än Hera. Han blev 3:a i championklass med ck men ingen placering i bästa hane. 

Sedan var det dags för Sivan som gjorde ett fint framträdande med sin kennelmamma och hon vann sedan sin klass med ck. Mycket stolt matte som fick titta på fina Sivan under bedömningen. Under bästa tik så fick jag visa henne och vi gjorde vårt bästa tillsammans men vi fick ingen placering och hon fick r-cert. 

Hera var så sugen på sitt godis så hon kunde knappt stå still och benen var här och där men kom tvåa i championklassen med ck och sedan blev hon bästa tik 2:a efter sin fina syster Lysa. Mycket stolt över min Hera som alltid gör ditt yttersta och kämpar på. 

Båda tjejerna ingick i Enigmas uppfödargrupp som blev bästa uppfödargrupp i rasen. Jättekul att vara med i finalen och får vara med att visa upp den fina gruppen. Tyvärr blev det ingen placering den här gången. 

Trött matte och trötta tjejer och mormor var hemma igen runt 21.30 på kvällen. Det blev lite mat och sedan somnade vi alla i soffan trötta och nöjda över att det var tyst och lugnt hemma. 

Inga kommentarer: