torsdag 12 januari 2012

Träningsvänner

Ni som tränar och tävlar med era hundar ingår ni i någon träningsgrupp där ni hjälper och stöttar varandra. Kanske även anmäler till samma tävlingar. Om ni har en träningsgrupp är då alla medlemmar i gruppen lika duktiga eller är det blandat med oerfarna och erfarna?

Har funderat jättemycket på det där med träningsgrupper. Jag tillhörde en träningsgrupp när jag hade collie som var i samma utvecklingsfas och det var väldigt kul. Läraktigt och roligt. Sedan förföll den här gruppen av olika anledningar.

Är det en fördel att alla är i samma fas eller är det bra om vi är olika i en grupp. Hur tänker ni angående grupp eller är det bättre att träna själv. Känner själv att det skulle vara bra med en grupp för att dels få en spark i rumpan och dels för att få lite hjälp och tips och se andra träna och få nya tankar.

7 kommentarer:

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Tränar för det mesta själv men emmelanåt tillsammans med lite olika. Det är viktigt att få andras ögon att se då man själv ibland missar detaljer eller kör fast i samma gamla bana. Träningsgrupper är säkert kanon men det passa inte riktigt min livsstil just nu. Men behöver man struktur så tror jag absolut på träningsgrupper... Lycka till!

Ann-Margret o Vinja sa...

Jag tränar både själv och med nån/några. Beror vad vi tränar vilka jag tränar med.
Den jag tränar lydnad och uppletande med är mest Ingrid. Spåret brukar Janne hjälpa mig med.

Ser absolut ingen nackdel att ha kommit olika långt, tycker man kan hjälpa varandra bra i alla fall.
Det bästa är att ha ett par extra ögon som ser vad man gör fel eller rätt så man kan korrigera/ belöna vid rätt tillfälle.

Vi anmäler inte till tävling tillsammans, kanske mest för att Ingrid tävlar rapport och jag spår. Fast vi hade nog inte anmält tillsammans iaf. Och om man gör vet man ju inte om man blir bortlottad eller inte.

Kram

Vicky sa...

Vilka slående vackra kameler du har! Verkligen underbara.

Hanna aka Lilla My sa...

För egen del gör det inget om man är på olika nivå i träningsgrupperna. Huvudsaken är att man kan ge och ta konstruktiv kriktik och stötta varandra. Man kan alltid lära något av andra, oavsett var någonstans man är i träningen.

Christina Klosterberg sa...

När jag tränade mer "seriöst" hade jag träningskompisar. Tror inte alla behöver vara på riktigt samma våglängd.

Siriosmilla sa...

Vi är ett gäng som tränar rallylydnad tillsammans. Nu under vintern när vi tränar i ridhus varannan vecka är vi ganska många. Alla är på olika nivåer och det fungerar bra! Man kan alltid fråga om tips. Banorna turas vi om att planera!

Fördelen med att träna i grupp, på bestämda tider, är att det verkligen blir av och att det blir en ordentlig träning.

Anmälan till tävling är väl till viss del gemensam, men det beror nog främst på att vi anmäler till de tävlingar som finns i närheten!

Anna sa...

Jag gillar ju min träningsgrupp. :) Förut ingick jag i två varav en var utpräglad rally och träffades en gång i veckan (de människorna träffar jag fortfarande på tävling). Den jag tränar i nu träffas bara en gång i månaden och alla håller på med olika saker men mest freestyle, rally och även htm. Vi har en instruktör som hjälper oss men får även ut massor av varandra. Nivån är helt olika och även målen. Men alla vill träna i grupp och blir peppade av varandra. Vi tar också med oss hemläxor mellan träffarna som vi börjar varje träff med att sedan visa upp. Det ger en spark att verkligen träna... för man vill ju inte stå där och säga "eeeeh". ;)