onsdag 10 september 2014

Tyson den matfriska giraffen

Igår när jag och sambon var i väg lite mer än en timme på kvällen så lyckades Tyson bryta sig in i foderhinken som jag har i köket. Hinken är av den ordentliga varianten med ett lock som sitter stenhård. Men han hade lyckats och hade sedan klämt i sig en massa torrfoder. Jag tänkte innan vi åkte att jag skulle ge dem mat men tänkte sedan att de kunde vänta en timme som Astrid äter uppblött mat. Men Tyson orkade inte vänta. När vi kom hem var han mycket mät och låg som ett mätt lejon i soffan med hinken på mattan bredvid soffan. Den står i vanliga fall i köket. Jag är rätt säker på att de andra två inte hade ätit någonting. Tyson vaktar sin mat rejält så jag tror inte att de vågade gå fram. 

Efter rådfrågning med veterinär så beslutade vi oss för att vi skulle komma in som det rörde sig om stora mängder mat. Tyson fick en spruta och sedan började han att spy men det kom ingenting hur mycket han än spydde. När det sedan lugnade ner sig så röntgades magen och det visade på stora mängder mat i magsäcken. Den var dubbelt så stor mot en vanlig matsäck. Tyson blev inlagd med dropp. Eftersom inget hade kommit upp så var de rädda för att han skulle få en magomvridning och ville ha honom under observation. Tyson fick ett eget rum som jag upplyste veterinärerna om att han kan vara lite avig mot andra hundar. Kändes bra som han var så mätt i magen. 

Idag ringde veterinären och ville ha kvar honom en natt till med dropp. Det fanns fortfarande mat i magen och och nu i tarmen. Han hade bajsat flera gånger under dagen så det kändes bra men han hade magknip. I morgon vill jag dock ha hem vår Gay. Det är mycket tomt hemma och de enda som är glada är katterna som nu har fri tillgång på huset igen.

Så vad har jag lärt mig av detta. Tyson är en hungrig kille och lämna honom aldrig hungrig när du åker bort :) Det blev den dyra lärdomen :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Men plutt då :(
Kanske inte det allra, allra smartaste du gjort?
Krya på dig nu!
Eva m Assar