tisdag 23 september 2014

Den illgröna matskålen

När Tyson kom till oss så kastade han in sig maten och gör så fortfarande även om det går lite lugnare. MEN jag tänker att det är bättre för alla om han äter lugnare. Jag behöver inte stå och hålla i honom efter att han har ätit klart för att han inte förstår att han inte får äta upp maten för de andra. De är så snälla så de skulle lämna matskålen om han kom störtandes. Så sist jag var på djurmagazinet sprang jag på en illgrön sak och tänkte jippi. För jag hade tänkt på de där matskåla med ploppar i men inte kommit till skott riktigt. Men nu finns den här hemma och det tar längre tid för giraffen att äta upp maten nu även om han försöker göra det fort. Han är inte först klar längre utan näst sist :) Jag tycker att den färgglada matskålen är lite roligare än den andra tråkiga rostfria.

Sambon tycker synd om Tyson som har fått en illgrön matskål om han kan få blåmärken på nosen av och en munkorg som gör livet surt för honom. Det är mest synd om Tyson i sambons ögon. Jag tycker att Tyson är lyckligt lottad som har fått en matte som inte vill att han ska jaga kattena eller kasta i sig maten hysteriskt. Tyson behöver lugn och ro och att få ro i själen. Det går man inte om man sväljer maten i en tugga eller hysteriskt försöker äta upp en katt.

Någon som har testat den här matskålen också och vad tycker ni. Såg även en med en massa pluppar i och jag antar att den tar lite mer tid att äta ifrån men så jobbig att diska.


3 kommentarer:

Patricia sa...

Vår bulle Edgar tyckte den matskolan var en leksak så vi gav bort till en King Charles cavalier som hanterar den bättre och äter lugnare nu. Så det är olika erfarenheter från vårt håll. Edgar tyckte det var samma grej som en godistärning som han hade och slog runt som en fotboll med tassarna...

Med vänlig hälsning, Patricia

Patricia sa...

Olika erfarenheter av skålen. Vår bulle Edgar tyckte att det var samma sak som en godistärning och sparkade bort matskålen, gissa om det blev kladdigt och dant i köket... En King Charles Cavalier fick överta matskålen och enligt matten äter han maten mycket lugnare tack vare skålen.

Hanna aka Lilla My sa...

Har iofs ingen illgrön, men jag gillar hundarnas hetsätarskålar. Något som annars tar 5 sekunder blankt, tar numer lite mer tid att förtära :)