måndag 1 september 2014

Kattträningen går framåt

För en månad sedan så kom Tyson in i familjen som en tyfon. Han försökte äta upp Mulis direkt han kom innanför dörren och var helt speedad. Fattade direkt att vi var tvugna att sätta katterna bakom galler för att klara livhanken på dem. Sedan dess har vi tränat och tränat på katterna som har fått ett egen lägenhet i huset. De har nu en gallerdörr mellan sig och hundarna men alla kan se varandra. 

En munkorg inhandlades väldigt fort och sedan satte vi igång och tränade. Jag och Tyson har haft några ordentliga samtal gällande hur man ska umgås med katterna. Han förespråkade ett bra tag en kattsvans som tandtråd men nu har han nog kommit på bättre tankar. I början när vi gick in till katterna så var han helt uppe i det blå men rätt snart började han fatta att vi skulle äta korv och gå förbi katterna eller att de skulle få gå förbi honom. Han har då varit helt fokuserad på korven. 

Sedan förra helgen så har katterna fått komma ut i huset korta stunder varje dag och det har gått bra. Han har till och med kunnat gå och lägga sig när jag har burit in en katt bakom säkerheten.

Men så idag släppte jag honom lös. Han har tidigare haft koppel på sig men idag var han helt lös och mumsade korv så klart. Som ni ser på bilden så kunde Doris sitta på bordet utan att han försökte äta upp henne eller välta bordet. Tur att han är hungrig av sig på gott. Sedan gick vi och satte oss i soffan och både Mulis och Iris hoppade upp i mitt knä fast han låg bredvid. Mulis hoppade även upp på soffryggen och han rörde inte en fena. Nu låg de inte kvar i mitt knä utan vandrade vidare till hussen som tur var. Man ska inte överdriva kattträningen känner jag :)

Jag är så stolt över honom men jag har stenkoll på honom för jag litar inte på honom en skvätt egentligen.

Inga kommentarer: