söndag 9 november 2008

Valpkurs

Så idag var det premiär för mig som hjälp instruktör med Pernilla på Mycke Jycke. Det var väldigt nervöst och jag rabblade det som jag hade fått i uppdrag att prata om i bilen. Jag skulle tala om vikten med en bra kontakt mellan ägaren och hunden. Som jag har lite scenskräck inför att prata med folk så har jag bestämt mig för att jag inte har det. Ja menar hur ska man kunna bli intruktör om man har problem att prata inför folk. Tycker nog att jag skötte mig rätt bra :)

Det svåra var igentligen att veta när man skulle gå in och hjälpa de olika ekipagen. Skulle man lägga sig i när de såg ut att klara sig bra ? Pernilla tyckte att man kan alltid hjälpa dem och det har hon ju rätt i.

Valparna fick idag träna på att följa med sin matte utan att man kallar på dem. Även lite sitt och lek fick de träna på. Valparna på kursen var av raserna mellan snauzer ( hur det nu stavs orkar inte kolla upp ) mellan pincher, amstaff, svensk dansk gårdshund, border terrier och en boxer.

Om jag ska ha någon brukshund i framtiden så blir det nog en boxer blev helt kär i den hmmmmm. fast inget slår de röda skönheterna här hemma.

Efter kursen blev jag väldigt inspirerad tycker jag. Jag har här i veckan flummat igenom Eva Bodfälds kontraktkontraktet. Har läst den förrut men den här gången var den så mycket bättre. Jag ska här i veckan prova valpsakerna på Astrid. Vi har ju aldrig gått någon valpkurs och våran kontakt är ju inte den bästa. Men nu ska vi träna järnet på det här till nästa söndag. Kontakten kan bli så mycket bättre det vet jag.

Nu är det kanske dax att avsluta den här fria uppfostran som hon har här hemma. Framtiden får utvisa. Den fria uppfostran har även gjort henne till den här underbara hunden hon är.

Inga kommentarer: