tisdag 18 november 2008

Löptik

Ibland funderar man varför man har en tik när den löper. Maya är precis på väg in i höglöpet eller så är hon där. Hon är så dryg. Hon har blivit som värsta kisskungen. Det ska slickas på andra hundars kiss och det ska kissas på tre ben. Inte 3 gånger under promenaden utan säkert 25 gånger.

Sen fick vi syns på en hane idag på promisen och hon börjar att pipa för att hon så gärna vill träffa honom. Hon brukar inte när hon är sitt vanliga jag bry sig om andra hundar. Men nu fungerar allt tror jag. Ett säkert tecken på höglöp är också att hon har börjar matvägra och kommer nu att göra det ett tag. Jobbigt jobbigt som hon då kommer att tigga mat som en galning. Hon har även sprungit efter Peder idag hela dagen och pipit. Han får väll ta det som en komplimang just nu ;)

Jag hoppas att hon snart blir gamla vanliga Maya igen.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Lider med dig, Taika var ju i höglöp för ett tag sen och med tre hanhundar under samma tak så är inte kul...

Anonym sa...

Ibland önskar jag att vovvarna inte var så himla biologiska! Men du, tänk på mig som har åtminstone EN som är på G konstant, inte bara ibland som Maya. Lusse och Mellon har nu börjat påverkas av Solos könsmognad men de reagerar också på att det "löps" runt omkring i området. Trist, men det är bara att härda ut...
kram