söndag 16 november 2008

Missär

Så nu har vi varit i Sjuntops ridhus på utställning. Första intrycket var fy fan vad äckligt det var här. Spånet i ridhuset var brunt och dåligt mockat efter hästarna. Jag ville knappt slå upp buren till Astrid. Sen måste jag säga att parkerings möjligheterna var urusla fast jag var där lite efter nio på morgonen. Bilarna stod överallt som det inte fanns tillräckligt med parkering. Sen hade jag ju hört att det skulle vara kallt i ridhuset men det var det faktiskt inte den här gången. Ett år hade det tydligen varit 6- inne. Gud vad roligt det skulle ha varit.

Så var det dax för bedömningen och det kom fram att lill och hennes hundar inte kom så det var bara jag och Astrid. Astrid skötte sig superbra och var helt med på noterna. Hon ställde upp sig bra för en gångs skulle när domaren Saija Jutalainen skulle gå igenom henne. Vi fick springa många varv i ringen men nått som jag tänkte på efteråt var att hon ville bara se Astrid från sidan i rörelse inte fram och bakifrån. Ivarjefall så gillade inte domaren Astrid och gav oss en slätt 1:a. Hon gillade inte att Astrid hade slitit bort behåringen på halsen som den är väldigt kal. Hon tyckte att det störde helheten för mycket. Annars så fick hon en jättefin kritik med de enda nedslagen är just halsen och att hon rörde frambenen lite för slarvigt. När jag tänker efter så tänkte jag nog på det när vi rörde oss runt i ringen.

Så summa summarum jag blev helt knäck och bölade som ett barn i bilen på vägen hem. Attackerna avtog nog inte förren vi nådde Mariestad, pinsamt. Tack Lotta för dina uppmuntrande ord när jag snörvlade dig i örat. Domaren var nog helt blind hahahha. Det hade nog inte varit lika hårt ifall Lill och hennes hundar hade kommit och vi hade fått en 1:a. Men nu var det ett så jäkla stort nederlag som vi var själva och Astrid är en Ck hund. Vi fick se vårat championat segla ut genom ridhus dörrarna. 80 mil resväg helt åt helvetet. Kan inte säga att 40 mil hem kändes roligt. Nu ska jag planera för nästa år och jag kommer inte att åka till Boden fast jag har tänkt tanken. Tänka att åka till Boden och få en slätt 1:a nej tack den chansen kommer jag inte att ta. Förbannat jobbigt att ha det där förbannade vinthundscertet kvar. Det begränsar ju åkandet lite.

Men nått som har varit bra i helgen var vistelsen på hotell Swania i Trollhättan. Vi fick ett jättfint rum med kanalutsikt. Jag och Astrid mumsade korv med mos och drack vin. Ja Astrid drack inte vin men hon kollade på. Vi myste till idol och jag passade på att dursha länga länge som man inte kan göra det hemma i huset. Vi tog en mysig promenad efter kanalen i mörkret. Astrid skällde inte när jag gick för att hämta frukost utan låg snällt på sängen och väntade på mig. Jag trodde att hon skulle skälla så jag var så impad över min hund. Jag tror att Astrid tyckte att det var väldigt mysigt att vi åkte iväg själva på en minisemester och det tyckte jag med. Jag avslutade kvällen med att somna i hotellsängen med en varm faraohund under rumpan. Stjärtvärmare är aldrig fel.

4 kommentarer:

Lill sa...

Hejsan och vi höll tummarna åt er för att det skulle gå bra... Ville inte komma med tre hundar som hade diarre.... Hade inte varit så skoj om dom hade haft en olycka i bilen... Tänker på dig vet hur jobbigt det kan vara...

Kramar till er båda ( hon är bäst i mina ögon)

Kram
Lill o gänget

Mirrekex sa...

Men gumman :( vart du så ledsen. Dumma dommare. Astrid är ju tooksöt och fin. Bellman tycker hon är en riktig snygging. Skönt ni hade det på hotellet. kram till er och ge Astrid en pöss från mig Kraaaam

Anonym sa...

Utställningar ja.. de kan gå hur som helst.. Va synd att domaren var blind;) men vi vet ju iaf att astrid är snyggast!! Kram på dej!

Anonym sa...

Usch och fy! Inte kul när det blir så där. Har mött den domaren förut och hon är rätt snål och delar inte ut något i onödan, om man säger så. Vad är det jag har sagt om finska damer i domarkläder???!!! Detta spär på mina fördomar! :-)
Tröstkramar igen, till dig och gosepuss till Astrid.