torsdag 2 oktober 2008

Jag blev mållös

Igår svängde jag in på Granngården och målet var en fodersäck och några ben.

Jag plockade på mig tre ben och gick mot fodret. Då sa Peder som var med att ska du inte ha det här fodret istället. Revelj som kostade 159 kr för 15 kg. Nej sa jag och varför inte sa han. Orkade inte diskuterar utan sa bara att jag har bestämt att de ska ha Royal. Tog en säck 4300 och gick till kassan. Hon slog in säcken och benen och sa 633 kr och jag såg väll ut som en fågelholk. För hon frågade om det var något fel. Jag funderade hur tre ben kunde kosta 100 kr. Hon berättade att fodret hade gått upp och jag påpekade att det stod 519 kr på prislappen på hyllan där fodret låg. Hon gick och kollade och visst hade jag rätt och då fick jag betala bara 519 kr för säcken. På kvittot såg jag sedan att säcken kostade 599 nu.

HUR KAN ETT FODER ÖKA MED 80 KR. Är de inte riktigt kloka. Snart skaffar jag mig ett kennelnamn bara för att kunna köpa billigare foder. Jag vill inte byta från Royal jag gillar det, hundarna gillar det. Men nu börjar det bli för dyrt det också tycker jag. Värst vad jag gnäller på alla kostnader men det är ju sant. Snart har man bara råd att betala försäkringar och maten för att sitta hemma och kolla in i väggen. Hmm ska starkt börja fundera över ett nytt foder. Kanske får testa PP igen som mammas sambo är jägare och de får 5 säcken grattis från PP. Men får börja utnyttja släkten helt enkelt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet det är heeeelt galet! Vi kör adulten och den ligger på 550, förut låg den på 470 typ. Heeeelt galet, man kunde ju fått en förvarning iallafall!

Anonym sa...

Ger royal till mina hundar också. Ett väldigt bra foder men även jag fick en smärre chock när jag skulle handla hundmat sist...

Anonym sa...

Jag kommer byta bort Royal nu faktiskt. Jag kör ju som bekant 4800an till Thira och Udi.

Var inne på djuraffären igår och skulle köpa kattsand, vi pratade och kom in på hundfoder. Då berättade de i affären att de flesta foder hade höjts nu. Frågade om 4800an.. joviss det var höjt med 100 kr..

Så nu 619kr för 15 kg.. Nej nu är det allt dags att töserna skärper till sig och lär sig äta annan mat.. eller ngt :-P