söndag 24 augusti 2008

Astrid har fått lc-licens

Astrid hade ett träningslopp och licensloppet kvar för att få sin licens. Så fixade hon det idag jag är så himla stolt över min lilla tjej. Stolt över mamma Maysan också som ställde upp som stödhund.

Första loppet var som en dröm och de sprang som de aldrig hade gjort annat. Licensgivaren Karin sa sedan att det var det bästa faraohundloppet som hon hade sett. Det kändes verkligen underbart som vi har haft så mycket strul med lc jag och Astrid. Hennes stora grej har ju varit och sticka direkt när när hon har gått imål. Man kan ju inte tävla med en hund som sticker.

Om första loppet var drömloppet så var licensloppet from hell. Banan hade inte gjorts om till omgång två och hundarna började med att genskjuta trasan. Tally hoaren sa att här ser vi två som precis vet hur trasan ska gå. Tally hoaren är starten som startar oss. ;) Sedan höll de på så och jag förstår att den som körde trasan hade det lite svårt. De jagade som galningar och böt hela tiden plats för att hjälpas åt att ta trasan. Om och om igen fick de nästan tag på den och det var ett mycket förvirrande lopp. Men hon blev godkänd Astrid den fina tjejen.

Så nu är vi så lyckliga eller ivarjefall jag för jag hade inte ens tänkt ta licensen på henne iår. Så tack till alla som har tyckt att jag ska försöka fast hon har rymt varje gång efter mål. Det kändes verkligen hopplöst ett tag.

Det bästa av allt idag var att Astrid inte en enda gång stack efter målgången. Det fanns inte ens i hennes huvud idag utan hon stod helt lugnt och fint kvar tills vi kom fram. Tror även idag att hon blev lite trött det var nog super att springa med hetsiga mamma. Det andra bästa var att Peder följde med och att han inte tyckte att det var så tråkigt bara att hundarna var lite oupfostrade. De behövde inte dra i kopplet och skälla tyckte han. Jag har som sagt inte brytt mig i hur de uppför sig men jag kanske får börja göra det. De är ibland för hemska på sådana här ställen.

Enda smolket i bägare var att jag inte fick efteranmäla Astrid till Falköping årets sista tävling i lc.

Vi är endå helt nöjde med dagen för precis allt var toppen. Jag är så stolt över rymmaren som höll sig i skinnet idag eller så har polleten trillat ner.

3 kommentarer:

Annakarin @ Mathias.W sa...

Grattis till LC Lisencen :)
Nu blir vi många på banan nästa år!
Ha det så gott
/Annakarin

Anonym sa...

Grattis igen!! :D

Anonym sa...

SUPERGRATTIS!!!

Ni får väl ta med oss ut på LC nästa år, så att vi blir några fler faraoner på banan! Jag kan behöva lite draghjälp och stöd i någon som kan det här med LC.

Kram