fredag 2 mars 2012

Svart fredag

Igår bestämde jag mig för att det var dax att Maya skulle vandra vidare och vänta på mig vid regnbågsbron. Tid beställdes till idag men det blev inte riktigt så. Jag vill gärna att vi tvåbeningar i familjen ska vara överens vilket vi inte alls är. Så nu känns det lite jobbigt. Men en veterinär har kollat på henne idag och tycker att hon ska få somna in. Hon ska även få göra det i veckan då en ny tid är beställd. Nu ska vi mysa med Maysan över helgen och ta vara på all tid med henne. Mest av allt skulle jag vilja ha min Maya kvar tills hon blev gammal och stel som sin mamma. Men nu vill jag låta henne somna in värdigt innan sjukdomen bryter ut helt och gör henne riktigt dålig. Vilket den snart kommer att göra enligt veterinären också så tidpunkten är här nu när vi ska ta farväl av varandra. Mitt svåraste beslut här i livet men det är jag skyldig min hund att få ett värdigt avslut utan att jag blir egoistisk. Jag vill inte vänta så länge att hon får problem med att äta. Vi har ändå fått fyra månader sedan diagnosen och det är en väldigt lång tid för hennes sort av cancer som sprider sig aggressivt från tumören ut i kroppen åt alla håll.


Som ni förstår så kommer inte bloggen att vara så aktiv på ett tag. Men vi kommer tillbaka sedan med nya tag. Om någon väljer att lämna en kommentar så tackar jag och Maya och resten av kamelerna för den. Tusen tack för att ni bryr er om oss.


23 kommentarer:

Anonym sa...

Ledsamt att höra, men ett bra beslut. Styrkekramar till er!

Siriosmilla sa...

Svårigheter med att ha djur är beslutet att låta dem slippa sitt lidande! Tänk på den tid ni haft tillsammans och minns de positiva tillfällena, sörj men lev vidare! Vi tänker på er och skickar mängder av styrkekramar!

Katarina sa...

<3

Sandra sa...

Åh så jobbigt! Mys av varandra och njut av varje sekund. Tusen kramar till Er. <3 <3 <3

Vicky sa...

Det är ett starkt beslut du tar. Kramar till er alla under denna jobbiga period.

Eva sa...

Ja, verkligt starkt! Och rätt! Men ack så jobbigt.
Du är en klok matte!
Kramar!

Britt Marie o Rudi sa...

Varma kramar och varma tankar från Julita.

Grabbarna boys sa...

Vi håller med, du är en stark matte som gör det som är bäst.
Njut av helgen och den sista tiden med Maya.
Många kramar till er.
Vov o kram!!

Annakarin Wahlgren sa...

Säger som ovan, du är en klok matte.. Det gör så ont att mista den man älskar..
Ta hand om er! Kram Annakarin

Ippolinas IGs sa...

Skickar en styrkekram♥

Christina Klosterberg sa...

Lider med dig, vet hur svårt du har det nu. Men det är vi hundägares ansvar att också se till att hundarna slipper lida.

Zallek - Kellaz sa...

Tänker på er. Helt rätt beslut. Du är stark! Kramar

Lyckopiller sa...

Vet precis hur du har det när vi precis gått igenom samma sak själv.
Skickar massor med kramar och välkommen tillbaka när du orkar!

Anna sa...

Det är så konstigt hur den sista tiden i detta liv kan bli nästan den mest intensiva. Då man känner mest, älskar mest och är mest i nuet. Hoppas du förstår hur mycket jag känner med dig i denna stund och att det ger dig lite styrka att veta att så många tänker på dig och din hund. Jag tycker att du är modig och stark och jag vet att du älskar dina djur. <3

Catlin sa...

Tröst- och styrkekramar från oss.

Ninni sa...

Men näe... Fy så ledsamt, men ändå så fint att ni fick lite som fyra månader extra eller hur man nu ska kalla det. Skickar massor av tröstkramar och ja.. jag önskar att jag kunde säga något fantastisk jättebra och få Maya frisk igen, men tyvärr kan jag inte det. Jag tänker på er i vilket fall som helst. Ta hand om er.

Ann-Margret o Vinja sa...

Men usch så jobbigt. Lider verkligen med dig men det är verkligen så starkt gjort av dig att ta ett sånt beslut innan hon blir jätte dålig.

Ha några bra dagar nu med din fina Maya.
Tänker på dig och skickar många tröstekramar till dig och din sambo.

.::del Khazaris::. Ullis sa...

<3
Vi gick igenom precis samma process för snart 2 år sedan, det är en tung tid och ett hemskt svårt beslut att ta som kräver ett stort hjärta fyllt av kärleksfull omtänksamhet, osjälviskhet, mod och förmågan att uthärda smärtan.

Sofie, jag tänker på er och tycker dina hundar har tur som har en sådan människa! Ta nu vara på tiden och varandra.
Kram

Anonym sa...

Den där hunden! Ta hem den där hunden då! ja,det var så jag sa när Sofie absolut ville ta hand om Maya, och tyckte att jag, som var livrädd för både hundar och katter,skulle hjälpa henne med Maya när hon jobbade kväll.Första gången jag skulle hämta henne så närmade jag mig henne med stor rädsla och trodde att hon skulle bita mig.Idag är hon en av mina bästa vänner! Tack! älskade Maya för allt du har lärt mig om hur underbart det är med fyrbenta vänner.Jag är säker på att vi träffas igen underbart snälla Guldkamel. Livet blir sig inte riktigt likt när du flyttar. Tusen kramar till dig och din matte<3 från en mormor och en mamma

Quila o Ronja sa...

Ett av dom tuffaste besluten som vi har att fatta.
Massor av kramar till er <3

Hanna aka Lilla My sa...

All heder till dig som tar detta tuffa beslut.

Styrkekramar <3

Mathilda + Inka sa...

Dotter Inka + jag tänker på er, och skickar massa styrkekramar till er allihopa!

Carina i Norberg sa...

Tänker på er i er oändliga saknad. Varm kram.