måndag 27 februari 2012

Halleluja poletten har trillat ner

Vet inte vad som har hänt men Astrid visade ett helt nytt jag idag när vi tränade för en ynka liten korv. Kunde inte träna mera som deras kvällmat står på uppsvällning och jag vill ju inte ha en mätt kamel till den. Men hon var nog väldigt sugen på korven idag.

I vanliga fall brukar inte svansen gå så värst mycket utan hon gör mer det jag säger åt henne att göra men idag har den gått som en propeller och hon var så med på ett nytt vis. Hon ville jobba och funderade vad hon skulle göra för att få korven. Det har aldrig hänt att hon har testat egna vägar. Hon har mest lagt sig eller satt sig och förväntat sig en korv eller ett kommando. Men idag helt oooootroligt vad duktig hon var. Hon visade till och med upp bakdelskontroll. Vilket heller aldrig har hänt. Har någon byt ut min kamel mot en annan eller har utomjordingar rövat bort henne och experimenterat på henne?? Man börjar ju fundera.

Satt henne framför mig och sa kom och hon sätter sig perfekt med fart rätt vid min sida. Slänger in rumpan och ser så förbannat glad ut. Hon gör det flera gånger. Jag var så lycklig. Sedan efter några gånger och sista gången perfekt så börjar vi med apporten i stället. Den bara tar hon rakt av. Inga funderingar ingen tvekan. Vi kör så några gånger och sedan lägger jag den på mattan och då griper hon den fel men funderar när inget klick kommer och gör sedan rätt. Fattar fortfarande inte vad jag har gjort men jag hoppas att känslan finns kvar på onsdag.

Det är så här det ska vara att träna hund. Vi vill ha känslan igen och gud vad jag saknar den känslan. Det ska bubbla i matten och hunden när vi tränar. Attityd var det idag. HÄRLIGT

12 kommentarer:

[Anna] sa...

Om man låter dom vila så brukar poletten trilla ner fortare än vid intensivträning. Men det är SÅ kul när det släpper i träningen och man tar sig någonstans!!

Christina Klosterberg sa...

Kul när det går framåt!

Arlo sa...

Grattis till den helt obetalbara känslan!

Hanna aka Lilla My sa...

Vad härligt att få en sådan respons :)

Anna sa...

Gud vad det låter kul! Man blir ju så jäkla glad när det går så där bra!!! Vad du är duktigt! :) Ska ni starta lydnads I??? Håller ALLA tummar (och sporrar hälsar det bruna gänget!) för er. Jag önskar jag vågade, men jag får alltid stora hickan när jag närmar mig en brukshundklubb...

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad härligt att Astrid blivit så duktig och tyckte det var så kul :)

Kram

Quila o Ronja sa...

Sååå himla härlig känsla!!! Precis som du säger, det är då det är så kul med träningen. Duktig tjej ;-)
Kram

Marie sa...

Underbart då poletten börjat trilla ner, hjälper att nöta ibland. Märker jag med vissa stuff på Bellman att det gett resultat, sådana små ting som ingen annan sett men som jag behövt träna på

Ja den är superbra den telefonen =D

Sara sa...

Vad roligt låter som ett underbart litet tgräningspass behåll den känslan :)

Zallek - Kellaz sa...

Tack för tipsen! Vi har bara haft två grupper, nybörjare och tävling, och därmed har vissa inte passat in i någon av dem.

Mikaela

Lyckopiller sa...

Härligt!

Sandra sa...

Grattis :) kul när det funkar