onsdag 1 februari 2012

Slalom på gården

I förgår drog jag förbi Rusta och handlade lite agilityhinder. En tunnel blev det och en slalomkombination. Så igår ställde jag upp tre portar. Kände att det var bra att börja med för kamelerna. Vi testade lite och både Astrid och Maya tyckte att det var kul. Anka frös så hon fick gå in och var lite missnöjd över det. Lite synd är det bara att de står i snön så att säga. De går inte att sätta fast i backen som det är fryst men det får väl gå bra ändå. Så nu skulle jag behöva någon tung kloss att fästa dem i. Nått förslag någon vad man kan hitta på? Så de står lite stadigare. Tunneln har vi inte testat än.

Det roliga var att igår när kamelerna gick ut sista gången på gården innan vi skulle sova så gick Maya fram till slalomen. Hon gick igenom en port stod och funderade en stund och tog en till och det roliga var att hon gjorde helt rätt. Rätt ingång och första porten. Lite roligt var det även som sambon för några dagar sedan funderade om de skulle springa slalom själva på gården sedan. Nej det tror jag inte sa jag då. Men igår stod jag där med ett litet leende och tittade på vad hon gjorde. Min fundering är om hon kollade om det fanns något godis där.

Men jag säger att jag har smarta kameler ;)

6 kommentarer:

Humlespunk sa...

Roligt!

Hur djup snö har ni hos er? Här har jag drygt två dm på agilitybanan, och när jag skottade bort den var tjälen inte så djup så jag kunde göra hål med slägga och tjock skruvmejsel så jag fick ner stolparna ändå.

Annars, om ni har gott om snö, så kan du ju ta en lång bräda och borra hål för pinnarna i den, och sen lägga ner brädan i snön så bara pinnarna sticker upp men själva brädan är gömd i snön. Till exempel :)

Zallek - Kellaz sa...

Haha, vad roligt! Man slutar aldrig att överraskas av de fyrbenta. Vi har också slalom och tunnel från rusta.

Christina Klosterberg sa...

Vad bra med en egen bana hemma

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja det är nog inte så lätt att få slalompinnarna stå bra när det är snö ute. Men går det inte att ställa pinnarna i en hink eller bytta med vatten som sen fryser till en klump, för då står dom ju stilla. Gäller bara att ha nått att hålla pinnarna rakt med tills dom frusit fast.

Vilka roliga kameler du har som springer och gör slalom själva :)

Nej det är verkligen inte lätt att slänga bilder, speciellt om dom är bra men man kanske har flera nästan likadana ;) Men så mycke som jag fotar så måste jag vara super kräsen för annars skulle datan vara överfull med kort ;)

Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Slalom funkar under alla årstider - men man kan också bygga mycket själv om man vill spara pengar :)

Kvastskaft funkar bra som slalompinnar, och en tippbräda är inte allt för svårt att bygga själv :)

Sv: Såg du något mer på röntgenplåten? :)

Jag ser själv bara dem dåliga höfterna - men visst är det bra att veta hur dem ser ut!

Testa att kontakta veterinären som röntgade din hund. Jag bad om bilderna nästan 1.5 år efter röntgen :)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Sv: Ja, röntgenbilder visar väldigt bra vad som kan vara problemet :)