måndag 20 februari 2012

Agilityträning

I helgen har vi bara tagit det lugnt förutom sköna härliga promenader. Men igår när det ska vara vilodag då slog vi till på både det ena och det andra :) Började dagen med en promenad på isen men det var svinhalt och inga broddar hade jag på mig så vi fick pulsa lite i snö i ställer för att gå där det är plogat.

Direkt efter promenaden packade jag in Astrid, korven och Bungeen i bilen och drog till agilityträningen. Lite irriterad var jag också som det hade varit träning förra söndagen men jag hade missat det. Men i alla fall så var det idag bara en tränare så det tog lite längre tid som vi fick vänta på varandra. Lite sur blev jag också att när vi hoppade första gången så fick alla andra hoppa två gånger från nått ställe men vi fick inte det. Jag tror att han tyckte att vi var ett hopplöst ekipage som Astrid funderade på lite andra saker. MEN hon behöver lite tid för att komma igång och bli konsentrerad så det irriterade mig. Men sedan tog jag kommandot och sa att vi ville göra igen de andra gångerna. Vilket inte var nått problem och hon blev bättre och bättre med på noterna. Kameler behövar bli lite varma i pälsen först och kolla in miljön och alla lukter.

Banan var idag mycket krånglig kan jag tycka för en förberedande grupp men det gick ju bra ändå efter lite funderingar. Men dagen stora glädje var gungan som vi idag körde utan hjälp utan jag sänkte den själv med henne på. Gick fin fint och sista gången fick den dunsa ner och hon såg lite skraj ut men det gick bra och massor med korv längst upp på gungan. Nej det ska nog inte vara några problem bara vi tar det lugnt och fint med den. Men nästa gång ska jag plocka fram platten själv som den aldrig är med. Varför är den aldrig med. Nej då kommer jag och Astrid att träna på den själva utan att hoppa en massa hinder. För den måste tränas.

Bungeen var helt fenomenal att ha som belöning efter hoppandet. La den på slutet och belönade när vi gick i mål. Hon gillar allt att det är expander i den för hon drar som satan.

3 kommentarer:

Christina Klosterberg sa...

Tyvärr har ju många instruktörer rätt lätt tränade hundar och lite kunskap hur man motiverar lite udda raser. Bra att du stod på dig. Kul att även bungeen funkade!

Lyckopiller sa...

Kör hårt brudar!Men vad konstigt att ni inte får köra plattunneln.

Zallek - Kellaz sa...

Bra att du sade ifrån att du ville köra fler gånger. Vår platta tunnel är kvar ute vid klubben om du vill träna den. Kul att det går framåt med gungan.