lördag 10 mars 2012

Dagens resultat

Idag åkte vi då till Kungsör för att skaffa oss en ny erfarenhet i hundvärlden. Halv 7 stannade bilen i Kungsör och jag knallade glatt in i lokalen för att stryka mig på tavlan som man tydligen ska göra i agility. Jag var först och arrangörerna tyckte att jag nog var liiiite tidig. Tävlingen började ju inte fören kl 8. Men det stod att man skulle vara där en timme innan så jag tycker nog att jag var i god tid. Jag är ju nybörjare också så det är bäst att vara ute i god tid. Jag fick även efteranmäla mig till agilityklass som jag såg att ingen gunga var med. Ingen plattunnel heller :) Jag kände lyckan i magen hahaha

Jättefin inomhushall men lite liten kanske att ha tävling i. De hade inga bra möjligheter att värma upp. Värma upp fick man göra ute och då såg man inte vilken som stod på tur. Inga hinder fanns det heller att värma upp på. Det gillade jag inte som vi behöver det för att komma igång. Så nu blev det mera att försöka röra på hunden i en trång hall och sedan bara börja hoppa.

Jag skyller våra nerderlag på att det inte fanns några uppvärmningshinder ;) I alla fall så började jag med att diska oss genom att visa Astrid fel håll på ett hinder. Sedan diskade Astrid oss genom att vara tveksam på tunnlarna. Tredje gången så blev det nog både fel hinder, fel håll och ja hopp på tunneln ;) Jag hade i alla fall vackraste hunden där som någon så snällt uttryckte sig :) och det håller jag helt med om <3 Hon kändes inte på de tre starterna riktig med. Men jag tror också att hade vi fått till första loppet så kanske det hade varit annorlunda. Det är ju bra för självförtroendet att lyckas. Sedan kanske banorna var lite i svåraste laget för oss som det var en klass 2 bana. Och hon som byggde banan var känd för att bygga svåra banor. Det var faktiskt många som diskade sig och nästan ingen som var nollad. Och jag tror att jag var nästan själv i klass 1 där.

Nej hon var ofokuserad, luktig och hade en förvirrad matte. Vi har heller aldrig tränat eller varit i en inomhushall förut. Jo på utställning men inte i nått annat sammanhang. Men nu är vi en erfarenhet rikare. Det jag vet är att hon behöver hoppa lite för att komma igång och det hoppas jag att vi får göra nästa helg i Rättvik.

Men vi är mycket nöjda med dagen och jag är himla nöjd med min kamel för hon jagade ingen annan hund och hon försökte inte smita utan kom tillbaka efter sina hys och gjorde hela banan. Vi fick fortsätta fast vi hade diskat oss. Roligast var nog ändå att hon hoppade upp på tunnel i sista loppet och sedan över. Ingen annan hund gjorde nått sådant :) Ingen hade humor som en kamel.




Astrid funderar över morgonens bravader innan vi åker hem





7 kommentarer:

Ann och lowa sa...

Duktiga ni. nu vet ni ju hur det funkar nästa gång och då är det ju bara att köra på med en erfarenhet i bagaget! Kram ann

Siriosmilla sa...

Man måste börja någon gång och det är inte lätt! Självklart borde det finnas framhoppningshinder så att man kan träna lite men, men.... Vad var det för domare?

Lycka till i fortsättningen! Nu är ju premiären gjord!

Britt Marie o Rudi sa...

Vilken bra inställning du har efter den långa dagen! Nej plats för uppvärmning eller så finns ju inte vid Hallen, vilket är en nackdel oavsett vilken gren man ska tävla i. Men visst är det en fin hall min klubb har!

Humlespunk sa...

Hu vad duktigt att hoppa upp på/över en tunnel! Man kan använda dem till vad som helst, tycker jag.

Och grattis till debuten!

Sofie sa...

Ja det var en jättefin hall. Synd att det är så långt bara annars hade vi åkt dit.

Quila o Ronja sa...

Man blir rik av erfarenheter ;-) Någonstans måste man ju börja. Hoppas ni haft en trevlig dag i alla fall, du och Astrid. (Det vet jag att ni har) Fina vovven :-)
Kram

Anna sa...

Fasiken vad du är duktig!!! Jag är så GRYMT imponerad ska du veta Sofie!! :) Way to go!!!!