tisdag 2 augusti 2011

Lyckad träning igen och blombilder

Direkt efter jobbet packade jag en liten väska och tog kamelerna på en liten promenad. Promenaden slutade på en stor gräsmatta där vi idag tränade med belöningen korv och en leksak. Alla tre hundarna var så duktiga. De gör matte riktigt stolt och varm i hjärtat.

Ankan tog fyra slalompinnar alltså mina ben innan hon fick belöningen. Så duktig min gamla dam. Astrid fick leksak och godiser och fick till några riktigt snygga positioner i gående. Det roliga var att hon sprang i väg efter belöningen och jag gick vidare och hon sökte frivilligt upp mig. Lös på ett helt nytt område och hon försvann inte. Stolt matte och duktig kamel.

Maya var ändå duktigast och tränade med iver och glädje fast flugor och knott flög runt henne och hon var på verkad. Men kunde släppa dem och göra det som jag ville. Även hon sökte frivilligt upp mig för att fortsätta arbeta. Bästa kamelen idag.

Så varför var träningen så bra idag. Blev riktigt inspirerad på jobbet när jag läste en artikel av Kenth Svartberg om belöning. POSITIV belöning och att ta reda på vad min hund gillar i belöning. Så jag funderade och mina hundar gillar ju fart och fläkt så idag var belöningen. Korvar som for hit och dit åt alla håll under träningen, Matte som springer och kamelen som fick jaga efter och det viktigaste som jag börjar ta till mig. En tyst matte är en bra matte. Så när det går rätt en bra belöning med hela rösten och kroppen.

Kamelerna svarade verkligen positivt på den nya belöningen så nu är det bara fantasin som sätter gränser.










1 kommentar:

Anna sa...

Ja det artikeln lästa jag också och blev även jag inspirerad!!! Tränade fotgående i rasthagen när jag var där med Adam och Alice och varje gång Adam gick snyggt och uååmärksamt kastade jag iväg hans favvo-boll. Jäklar vad han ansträngde sig... För helt plötsligt fick han lite konkurens-känsla också, för han ville ju inte att tönt-Alice skulle få ta bollen!!! Min gulliga Ferdinand! :)