onsdag 16 juni 2010

Uppdatering rundbanan

Så nu har kamelerna testat rundbanan. De var exalterade så det hette duga men sedan när de kom in på banan blev de konfunderade. De kollade på maskinen och luren och lyssnade på ljudet. Sedan åkte den förbi och de funderade om de skulle springa eller vad fan det var meningen. De fick springa en kurva. Så vi stod på långsidan och kollade när den kom. Tror att det hade varit bättre att så vid startboxarna och den hade kommit svichande runt kurvan och sedan släppa dem. Det ska jag testa nästa gång. Hade även hjälp av Cattis som var med. Hon fick till uppdrag att ta hundarna vid luren.

Maya var den som var först ut. Henne fick man putta på lite för att hon skulle springa iväg efter men sedan sprang hon. Hon var den som sprang bäst om man menar med att springa efter luren. Inte den som sprang fortast av de två. Hon tog inte trasan när den stannade men stod och väntade. Hon tyckte att det var jättekul för hon ville springa igen.

Sen var det Astrids tur. Hon blev också helt funderad över vad som skulle hända. Båda hundarna var nog inställda på att de skulle springa LC. Hon behövde bara en lite mindre putt för att komma iväg men sedan gjorde hon som på LC innan kurvan kom. Lägger sig inte efter luren utan efter staketet men när kurvan kom sprang hon efter den. Sen började hon studsa och fundera vad som skulle hända. Hon funderade säkert om den skulle börja svänga. Tror hon tänker mycket nämligen när hon springer om var den ska ta vägen. Hon springer inte bara efter den. När de sedan stannade vill hon inte ta den. Hon ville inte heller att Cattis skulle ta henne. Samma symtom som vid LC träningarna. Men sedan gick hon i alla fall på trasan men vill inte låta sig fångas. Hon började då springa tillbaka och tog sedan ett skutt över innerstaketet och vidare över mitten och tillbaka till släppplatsen. Jag tänkte att nu ska vi få jaga faraohund igen. Men hon kom faktiskt när jag ropade. Duktiga Astrid. Tänkte på en gång när jag såg henne springa att hon hade behövt ett helt varv för att komma igång. Hon var inte alls trött efter kurvan som hon mest studsade. Bra fart i början men sedan mest upp och ner ;)

Så nu är det träning nästa gång på midsommardagen. Då ska vi åka igen. Men då får de springa ett helt varv. Lite träning ska det ju vara. Tyckte dock att det var lite konstigt att man bara fick springa en gång. De som springer typ kurva eller raka kunde ju få göra det i alla fall. Man behöver nästan två gånger när hunden är ny för att se vad som händer. I alla fall om de inte tar ut sig alls. Astrid är självklar på ett varv. Hon behöver bli trött för att inte hålla på med dumheter.

Sen hoppas vi att knotten är borta som det var tjockt av dem i luften. Inte alls trevligt för någon.

2 kommentarer:

Sandra, Dyrka & Yra sa...

Va kul att ni också testat rundbana! Dyrkisen tyckte det var jätte kul :) Hon förstod vad hon skulle göra men var inte lika het som vid LC. Du såg väl filmklippet på det i bloggen? Hon fick för övrigt springa 2 gånger, det gjorde de flesta med sina hundar här i Örebro :) Lycka till nästa gång! Ta med kameran och filma!

Sofie sa...

Mina var inte alls heta. Hade inte behövt hålla i dem heller tror jag. Det är jag inte direkt van vid :) Ja jag tyckte att det var konstigt att det bara var ett varv som gällde. Speciellt när det är träning och man sitter i bilen i en timme för att ta sig dit.
Hade gärna filmat men det blir lite svårt som jag kommer att få åka mesta delen själv.