tisdag 15 juni 2010

Bärnstenshalsband

Skulle vilja prova ett sådant här halsband till hundarna. Eller ja till en i alla fall den som gillar att springa i högt gräs och överallt annars där fästingar finns. Bärnstenshalsband ska nämligen göra pälsen statisk så inte fästingarna sitter kvar. Om ni är intresserade kolla in Ervingssons smycken HÄR

Någon som har det här på sina hundar och tycker ni att de fungerar?

2 kommentarer:

Ingrid Paulsson sa...

Halloj!
Jag testade ett sådant för två somrar sedan på Elsa, Tage hade Frontline och Vilda ingenting. På hösten fick Elsa borelia... Förra sommaren blev det Scalibor halsband för min del och jag var nöjd trots att jag av princip är emot gifter. Men mina hundars hälsa är viktigast för mig och de mår inte dåligt av Scalibor och är mycket mer fästingfria av det än något annat jag provat. Varghunden vi hade förut fick Ehrlichia och det var inte kul kan jag säga, han var riktigt dålig och det tog lång tid att bli frisk. Även Elsas borelia tog tid att bli av med. En sak är säker:Fästingar är SKIT!!!
Lycka till med ditt beslut!
Ingrid med Tage, Elsa och Vilda

IKA~Katja sa...

Hallojsan!
Jupp, här kör vi med fästinghalsband o är inne på andra sommaren nu. Funkar finfint för våra Whippetgrabbar. Förra sommaren plockade jag en fästing var på grabbarna, som hade satt sig.
Jag har i år utökat skyddet genom att hänga på en ultraljudsdosa + att ge extra B-vitamin åxå.
Visst ser man en o annan krypa i pälsen ibland efter skogspromenaderna men ingen som bitit sig fast hittills iaf. =)