måndag 7 juni 2010

Lure Coursing i Söderhamn

Igår var vi då i Söderhamn igen. Och jag vet inte vad det är med Söderhamn. Måste det alltid regna på nått sätt när man är där?. Varmt, kallt och regn börjar bli standard.

Fyra faraohundar var anmälda. De var xemxija Bridget Jones "Doris", Antefas Rakelh och mina två. Maya och Astrid blev lottade mot varandra i första loppet. Det kändes kul som de aldrig har sprungit på tävling mot varandra. Tycker att de gjorde ett bra lopp tillsammans och den här gången morrades det inget vid trasan av Astrid. Hon har annars en tendes att göra det har jag märkt. Men till mamma Maya morrar man inte tydligen. Faraohundarna fick också starta först och det tycker jag är toppen. Man vet precis när det är ens tur. Poängen efter första loppet var 76 till Doris. Rakelh fick 72 och Astrid 71,5. Stackars Maya fick bara 63 poäng. Men det kan ha nått att göra med att hon genar så fruktansvärt och kanske var lite trött. Inte riktigt med på noterna.

I väntan mellan loppen. Frös vi, käkade mat och sprang på toaletten. Hundarna låg och mös i bilarna. Helt onödigt att slå upp tält och plocka fram burar som det blåste så kallt. De låg bäst i bilen i värmen.

Andra loppet sprang Maya och Astrid mot varandra igen. Den här gången sprang de mycket bättre i mina ögon. Spänningen till prisutdelningen var total. Hur skulle det gå med den halva poänget mellan Astrid och Rakelh. En av dem skulle bli champion idag. Vi fick igen se oss slagna med 0,25 poäng. Det måste ligga en förbannelse över Söderhamn för våran del :) Så STORT Grattis till husse Odd och Rakelh som idag fick stoltsera med den fina championat rosetten som de har där. Den är vi mäkta avis på måste jag säga. Annars gjorde Maya ett fantastiskt andra lopp. Hon är duktig min gamla kamel. Hon stod för andra loppets bästa uppspringning. Hon slutade på 67.25 poäng. Hon måste ha springit över 70 poäng i andra loppet som hon hade 63.25 i första. Henne kan man lita på att hon gör sitt jobb ordentligt i andra loppet. Hon har alltid ökat i andra. Ett säkert kort. Hon har snart sprungit så mycket att tävlingsboken är full. Bara 4 tävlingar kvar att fylla i den. Men det är ju inte så konstigt när hon är sprungit 7 säsonger.

Trots att det inte blev nått cert idag så är vi jättenöjda med dagen. Trevligt sällskap och hundar som sprang väldigt bra i mina ögon. Så klart stoltast över mina egna ;)

Vi säger STORT GRATTIS till

Odd och Rakelh och championatet idag. Samt till Linnea som gjorde storslam i helgen. Vinst med Doris och en 2:a plats med salukin Shantie och cert. Shantie tävlar första gången efter sina valpar som är fyra månader. Vilken otrolig insats. Även en uppspringning från 9 plats efter första loppet. Som sagt allt kan hända på LC :))

Resultatet blev då

Ch Xemxija Bridget Jones är inte säker 75 poäng
Antefa´s Rakelh 73,5 CERT och Championat
Xemxija Dellamorte Dellamore 73,25 poäng
Ch Xemxija Almost An Angel 67,25 poäng

1 kommentar:

Helena sa...

Synd på certet... :-(

Men det går väl nästa gång då!!

Tröstkram