måndag 21 juni 2010

Inte hundrelaterat

Vi ska antagligen åka på semester i September men vi vet inte var vi ska åka. Så en fundering till er mina kära läsare. Har någon av er varit i Egypten, Tunisien, Turkiet och kan säga bra och dåliga saker om de här länderna. Vi funderar tex om man kan gå som man vill i Egypten eller om det är väldigt oroligt för turister. Inte så kul att vara hänvisad till hotellområdet i 1 vecka. Hur vanligt är det att man blir magsjuk och så där. Vi är väl mest inne på Egypten och Hurghada. Vi ska bara bada och ha det bra. Så ett fint badställe vill vi åka till. Lungt och skönt ska det vara.

Har ni andra tips berätta gärna och sätt flera myror i huvudet på oss :))

3 kommentarer:

Cajsa och Ozzy sa...

turkiet hasr jag varit i massor med gånger o gillar de skarpt!!! Vet några som varit i Egypten o några har sagtatt de va jobbigt o vara tjej där, medans andra sagt att de va ok ändå. De beror nog på=)

Sandra sa...

Jag och Joel var ju i Hurghada förra augusti. Vi hade inga problem när vi lämnade hotellområdet och var mycket nöjda med resan. Men om vi åker dit ska vi helt klart bo i El Gouna, som ligger cirka 3 mil från Hurghada. Det är en slags tull för att ens komma in där så man blir inte alls lika besvärad av försärljare och så. Det är väldigt vackert och väldigt lugnt. Så vi ska helt klart bo där nästa gång! Där är det små uppbyggda laguner och man har byggt en jätte lång pir ut till ett rev där man kan snorkla. Mycket vattenaktiviteter finns att göra. Så ja, vi rekommenderar det helt klart! Magarna höll för oss. Vi käkade Trevis, man äter en tablett 3 ggr dagligen 3 dagar innan resan, varje dag man är borta och 3 dagar efter resan. Då mår man fin fint i magen :)

Helena sa...

Och jag som tycker att jag har rest en hel del men jag har inte varit på de platser som ni siktar in er på!

Egypten är jag intresserad av - vore kul att se några faraoner (hundar alltså) och sen för all historia såklart.

Annars är jag inne på stora städer nuförtiden och i september är det ju inte varmt i London och Prag. Kanske det vore något? Älskar både London och Prag.

Annars är nog Italien trevligt om ni vill ha mer värme, för sol och bad. Har varit på Sicilien och det är underbart. Det kan jag verkligen rekommendera! Söder om Rom kan man också bada och sola och kombinera det med dagsturer till Rom och få en massa historia och kultur på köpet.

Lycka till! Hoppas att ni hittar något som ni gillar!

Kram
/H