fredag 4 juni 2010

Tränat position

Igår gjorde jag ett allvarligt försök att ta tag i mitt hundliv. Om det ska bli nått av kamellerna så måste man ju träna lite. Och jag vill ju att det ska bli nått av kamellerna. Så jag satt här på morgonen och läste lydnadsboken av Memea Mohlin. Blev riktigt inspirerad faktiskt. Så på kvällen tränade jag alla tre kamellerna. Position var dagens övning. För visa var övningen väldigt svår och för andra väldigt lätt. Man kan säga att Anka mest var fokuserad på godiset och inte vad man sa till henne.

I boken stod det bland annat att man skulle säga åt hunden att sätta sig och sedan själv ställa sig i rätt position vid hunden. Det har jag aldrig provat. Så vi testade det. Jag tror faktiskt att det fungerar om man orkar ge det tid. För det tar nog lite mer tid än att visa hunden var den ska sitta. Ska ge det en ärlig chans. Maya kan men pendlar väldigt i sin position vid halterna. Hon vill så gärna vara till lags så hon testar alla vinklar :)

Men det blir ett nytt pass i kväll och jag slutade faktiskt på en gång nått gick väldigt bra. Så det ska bli kul och se om det är någon mer förväntan i träningen i dag.

Inga kommentarer: