måndag 10 december 2007

Vilken hunddag

Igår gick verkligen hela dagen i hundens tecken och det var länge sedan.

Dagen började med en tidig start ifrån Säter för att möta upp Mirre och Bellman för en tidig promenad.

Först lämnade jag Maya hos mamma för hon skulle nog inte gilla Bellman nått vidare. Maya blev helt förtvivlad och skrek när mamma kom ut och hämtade henne. Tyckte lite synd om henne men visste att hon skulle ha en mysig promis med mormor. Astrid blev också lite uppriven när mamma inte skulle åka med.

Väll hemma hos Bellman så hade hon glömt sin mamma och busade på i kopplet. De verkade uppskatta varandra. Så nästa gång får Maysan också följa med som det gick så bra med Astrid och Bellman.

Efter promenaden bar det iväg hem till mamma igen lämnade Astrid och åkte på kursen som jag och Astrid ska gå. De två första gångerna är det teori men sedan ska hundarna med. Vi ska gå en koppelkurs så vi kan få lite trevligare promenader. Kursen verkade jättebra och med ett mycket lätt upplägg. Men, det finns alltid ett men. Det var mycket viktigt att man tränade några gånger varjedag. Men det ska vi nog klara av. Alla som skulle gå kursen jobbade typ på lasarettet också. Var inte det lite lustigt. Så om man får problem så har man alltid någon på jobbet att diskutera med eller skämmas för ifall min hund blir odräglig.

När sedan kursen var slut bar det iväg till Norberg för vi skulle ha tävlingsmöte för Bergslagens LC-sektion. Det var mycket hundar med och tur att mina var hemma. 7 Galgos, 2 cirneco och en Whippet så totalt 10 hundar. Fast det var så mycket hundar så var det ingen som var osams. Helt otroligt faktiskt. Vi kom på möter fram till att vi får se ifall vi lever efter den 17 Maj och orkar med några träningar. Själv sitter jag ju ordentligt insmetad som jag ska ta imot alla ca: 200 anmälningar och göra katalogen. Sedan ska man väll sitta där hela helgen och lyssna på människor som vill ha reda på sin hunds resultat. De kommer att vilja stypa mig och jag säkert dem. :) Kommer att bli en jobbig och lärorik helg.

Sedan när vi kom hem igen efter alla äventyr idag så stupade båda jag och hundarna. Det var tydligen jobbigt för dem att vara borta hos mormor. De är ju inte så vana att fara runt längre får kanske ändra på det. Mamma var också helt slut och frågade mig hur jag orkade med två hundar. Speciellt som Astrid drar så hemskt ibland. Precis därför vi ska gå kursen. Katten Mulis var också helt slut efter främmandet och rörde sig inte på hela kvällen.

Om jag tittar tillbaka på den här dagen så ser jag faktiskt fram imot nästa år när vi ska ut och visa upp oss igen. Ska bli riktigt roligt med ett tävlingsår igen. Behövde nog ladda batterierna och ha lite tråkigt för att känna att det ska bli roligt igen.

1 kommentar:

Mirrekex sa...

Hej ja du det är roligt när man får hundiga dagar. :0)! Jag har ju inte fått all info än så jag får träna järnet i helgen med Bellman hihi. JA hundarna kom ju jättebra överens så att Bellman och Maysan kan nog gott också kunna ses hihi. har så ont i huvve efter denna stresiga dag så jag ska kissa Bellman sedan gå vila Syns i morrn kraaaaaaaaaaaam