fredag 1 maj 2015

Nytt försök i nybörjarklass

Så har vi idag tävlat i Sala och det med blandade känslor.
 
Igår gick träningen så bra idag var tävlingen mindre bra. Xena var först ut och ja hon var inte alls sig själv. Låg och ja jättelåg. Borta var den viftande svansen och de studsande stegen. Hon kom runt men hon såg ut som hon led hela vägen. Så nu har jag bestämt mig för att hon slipper tävla på ett tag. Vi vilar oss i form lite och tränar och har skoj i stället. Hon har inte tyckt att det har varit speciellt roligt att träna på ett tag så vi får jobba på att hitta tillbaka till den galna kamelen från förra sommaren. Men jag är nöjd över vårt godkända resultat. Ett försiktigt ekipage var vårt betyg.
 
Ja vad ska vi säga om Tyson, jo han var bättre än förra tävlingen men inte så bra att vi nästan var godkända mer åt så bra att vi nästan fick en nolla. Hela 26 poäng skrapade vi hop och jag tror vi hade 3 moment som var godkända. Men som sagt det var mycket bättre än i Fagersta i februari. Han var fortfarande ofokuserad men inte lika ofokuserad som förra gången. Betyget var en trevligt ekipage men en lite okonsentrerad hund.
 
Så hem och träna uthållighet och position. Det ska vi syssla med i två veckor till nästa gång vi ska tävla i Tierp. Då jäklar ska vi ha mer än 26 poäng.
 
Annars mycket nöjd över Tysons uppförande idag. Han skällde lite på en hund och kunde faktiskt titta på en hund som passerade oss på en skogsväg utan att skälla eller bli orolig. Det är verkligen bra för honom att komma bort och se att andra hundar kan uppföra sig och han inte behöver tänka på att äta upp dem.
 
Men jag är nöjd med dagens prestationer då vädret var allt annat än bra. Mycket kallt och jag är fortfarande frysen många timmar senare .
 
 

Inga kommentarer: