fredag 15 maj 2015

Ensamtid, spårning och stadsbesök

För tillfället ligger mina två tjejer Xena och Astrid och sover i soffan i fjätervålen tillsammans med min mamma. Min mamma har alltid lånat med sig en hund upp till fjällen men sist tyckte inte Astrid att det var roligt och matvägrade och mamma trodde att hon var sjuk. Men när hon kom hem igen var hon som hälsan själv så hon hade nog bara saknat sina vänner. Så nu måste mamma ta med sig två hundar eller enbart Xena som Astrid inte vill åka själv. Så i onsdags eftermiddag åkte myrsloken och kamelen till fjälls. Kvar blev då giraffen som tyckte det blev mycket konstigt och tycker nog det än. Himla konstigt att vara själv men han har inte varit ensam hemma en gång utan får följa med på alla utflykter även om han får vänta i bilen. Han har väntat så snällt och inte skälle en enda gång, även promenaderna har varit lugna och han har gått med löst koppel 90 % av tiden.
 
I torsdags tog vi en promenad i skogen och bara myste och väntade på spåret som gosade till sig. Vi gick i lilla Sahara som vi kallar det fram och tillbaka . Tyson var sedan mycket laddad på spåret och drog mig framåt i 190 knyck. Spårsnitlarna fick jag ta i farten och får jag inte linan bakom ryggen åker jag som en vante framåt. Han hittade alla apporterna och blev så glad när han hittade leksakerna. Ja vi spårar leksaker fortfarande men vi ska heller inte tävla bruks så det känns som det kvittar om det tar lite tid till pinnarna. Det blev 5 tassar av 5 för spårning och promenad.
 
Idag fredag tog vi en tur till Borlänge och kollade in staden. Har märkt att han blir lite nervös när det är mycket trafik och människor ibland så det är bara att ta tjuren vid hornen. Vi parkerade på ett nytt köpcentrumsområde och gick därifrån till city. Han var lite nervös först för trafiken men det släppte fort och det var inga problem att gå i gångtunnlar när jag tjoade och lät. Att gå genom city var inga problem han var så fokuserad på mig. Vi såg fyra hundar och tre av dem gick bra. Den första hunden såg vi när rätt snart efter att vi hade gått från bilen. Det är aldrig bra att se hundar det första vi gör på promenaden. Han är lite på sin vakt då utan det är bättre mot slutet då han har luktat och gått av sig och släppt spännarlooken. Men det gick rätt bra ändå. Mycket stolt över honom och två personer stannade och frågade vad det var för ras och sa att han var så fin. En främmande hälsade på honom och han sa ingenting utan ignorerade människan bara.
 
Vi avslutade promenaden med att träna rally på parkeringen bredvid det lilla tivolit som var uppställt: Han fokuserade mycket bra trotts att det åkte runt bilar och var hästar lite längre bort.
 
 
 
I morgon kväll kommer skrik och gap hem igen men speciella tjejer.

Inga kommentarer: