lördag 16 maj 2015

Dagens två starter i rallylydnad nybörjarklass

Idag åke jag och Tyson till Tierps brukshundklubb för att testa lyckan i rallylydnad nybörjarklass. Så det här blev vår fjärde start med icke godkänt resultat. Men skam den som ger sig eller hur. Poängen blir i alla fall bättre och bättre och det är ju bra. Idag höjde vi oss från 25 poäng till 55 och 43 poäng. 

Vi hade fått en godkänd runda i första omgången om inte jag som förare hade gjort en 270 sväng i stället för att svänga höger. Men jag fick hjärnsläpp som Tyson var på väg rakt fram och jag typ bromade upp honom med kroppen och bröt honom med en 270. Sedan gjorde vi för dåligt långsamt tembo och ja skillnaden syndes nog inte som tempot där inte var så högt innan. En mycket trevlig banan annars som passade Tyson bra. Xena hade gillat den BIG TIME. Runda nr 2 var mer teknisk och och bjöd på svårigheter. Under runda nr 2 var Tyson mer i gasen och det syns även i protkollet då han inte håller ihop. Men det vi ska träna på är sitt vid sidan och position samt att vi måste bygga upp uthålligheten och förväntan så han kan hålla ut 15 skyltar utan att göra annat. Ett av Tysons stora problem är att han vill nosa på alla nya dofter han känner. Men det blir bättre. Domare för dagen var Caroline Gustavsson 

Annars så är Tyson fruktansvärt lätt att ha med sig förutom på tävling. Han är tyst i bilen och man kan lämna honom i bilen med luckan öppen utan att han skäller ut någon. Han ligger där snällt och tittar på alla som går förbi. Han sköter sig även mycket bra på tävling och kollar bara snett ibland på andra hundar. 

Min vän Jenny Johansson fick med sig med sig 6 godkäna resultat och två titlar. Jag är så glad för hennes skull. Stort grattis till Jenny med Zora, Sami och Gomes och så lilla Tarzan som också var med.

Fram till slalomet är jag jättenöjd och sedan händer det någonting.





Inga kommentarer: