måndag 18 maj 2015

Träning med kvällsmaten

Om vi nu ska bli bättre så måste vi ju träna. Så ikväll har hundarna fått jobba för maten. Tyson är så hungrig vid matdax att han kan träna för precis vad som helst. Tog med mig alla tre hundarna ut och den som inte tränade fick ligga och vänta på sin tur. Gick över förväntan då jag trodde att de skulle springa runt hela tiden. 

Fokus idag låg på position och på slutet fattade Tyson att han skulle in med rumpan mot mig. Har även märkt att jag tycker att han går rakare om jag belönar med höger hand. Han blir lätt handfixerad och vill bara lukta på handen och skjuter då ut rumpan. Xena hon var så fin vid sidan och vi testade några moment i fortsättningsklass som var klockrena. På jobbet idag började jag fundera om jag inte skulle starta henne i fortsättningsklass och jag funderar fortfarande. MEN innan jag bestämmer mig ska jag testa att träna lös först på en brukshundsklubb. För det har vi aldrig gjort och någongång måste vara den första. 

Astrid fick träna på olika trix, hon blev lite låg när de andra två inte kunde ligga stil hela tiden när hon skulle träna. Men mot slutet släppte det. Mer träning på sådant

Inga kommentarer: