söndag 12 januari 2014

Vilken gaphals jag har

Idag fick jag med mig sambo och barn ut i skogen för en promenad och det händer inte ofta. Tänkte lite glatt att Astrid kanske kunde gå lös och Xena kunde gå i långlina så blev alla glada och vi kunde gå lite mer lugnt än hänga efter huliganerna. Men de visade rätt snart att det hade gått ett djur i skogen eller rättare bestämt råddjur såg jag på spåren. Xena var helt tokig och skulle till varje pris framåt om hon hade fått bestämma men jag hängde ju som en tyngt bak i kopplet. Astrid var längst ut i sitt flexikoppel och barnet gick trumpet efter. Det var väl mer en tvångspromenad för henne. 

Xena hon gjorde det som hon är väldigt bra på. Hon sjunger nått så fruktansvärt när hon blir intresserad av någonting och nu var det ett djur i skogen som hon absolut ville hälsa lite extra mycket på. Jag har haft kameler med otrolig jaktlust har jag tyckt men den här tar nog faktiskt priset. Det dras och det sjungs och hon kan inte släppa det som luktar så intressant. Jag får verkligen säga åt henne på skarpen för att hon ska kunna gå utan att dra mig framåt eller rättare sagt slunga mig framåt. Hon fick gå i långlina sedan men Astrid fick inte vara lös. Men tanken slår mig gång på gång hur hon kommer att reagera på trasan. Jag tror att jag kommer att få det svettigt värre om jag ska vara ärlig. Men jag längtar efter att se henne efter en trasa, jag vill så gärna se hur hon reagerar.

Har nu även laddat på kameran och funderat ut några kort till utmaningen. Har haft och har fortfarande så mycket att göra till skolan nästa vecka så att knäppa några kort har det inte blivit tal om.

Inga kommentarer: