onsdag 29 januari 2014

Va fan ska jag göra!

Som några kanske redan vet så gillar inte mina ena grannar kamelerna och kamelerna gillar inte dem heller så det är ömsesidigt. Men nu har jag fått en känsla av att granngubben har bestämt sig för att inte vara trevlig alls mot mig. Idag när jag var på väg hem på vår gata möter jag paret på varsin spark. Xena var i gasen och hade hoppat runt precis innan hon såg dem så nu började kamelerna att storskälla av både leklust och irritation. Jag fiskar upp några godisar och får faktiskt kamelerna intresse men de småskäller fortfarande men mindre och tittar både på mig och grannarna på sparken. Jag står på sidan av vägen och ni ska inte tro att grannarna åker förbi en bit på sidan om oss. Nej precis bredvid stannar de och nu skäller kamelerna och gubben säger: du uppmuntrar dem bara mer med godiset och tanten typ småskäller med hundarna. Hade de inte bara kunnat passerat på andra sidan vägen...... nej han ska nu göra allt jobbigare och inte ett hej kan han säga heller.

Så vad ska man göra? De taggar upp rejält kamelerna bara vid åsynen av dem. De måste känna att grannarna inte gillar dem. Grannen sa i våras att han tyckte att jag skulle ge dem stryk när de skäller så pedagogisk är han inte. Jag känner mig ledsen och uppgiven.

3 kommentarer:

[Anna] sa...

ignorera de som inte vill förstå sig på mjuka metoder! kram

Helena sa...

Det finns väll typ två sätt som jag ser det att hantera det som sker.

1. Skit helt och fullt åt dem. Säg till honom att du sköter dina hundar precis så som du vill och tolerera inte att han ger något annat svar. Fräs ifrån helt enkelt.

2. Sök upp grannen i en situation där du inte har med dig hundarna. Ex med fika. Ladda upp med myyycket tålamod innan! Sätt dig ner och förklara, så här gör jag och därför gör jag såhär och jag tänker inte göra på annat sätt. Jag uppskattar att du bryr dig men jag vill göra som jag tycker är bäst. Och om du skulle vilja vara snäll och underlätta för mig skulle jag uppskatta om du bara går förbi nästa gång. Jag gör så gott jag kan för att de inte ska störa er. OSv. osv.

Men, ta ingen skit!

Sofie sa...

Tyvärr går han inte att prata med jag har försökt. Har sagt att det är bra om han struntar i dem men det gör han inte. Han går i stället in för att säga något irriterat till dem varje gång. Det är härligt med grannar.