onsdag 9 januari 2008

Årskrönika för 2007

Har sett att andra som skriver bloggar ibland skriver en års krönika. Så det tänkte jag också försöka mig på för 2007.

Så vad hände 2007? Så mycket saker, båda på gott och ont. Inte så mycket på tävlingsfonten som jag kan räkna tillfällerna på min ena hand tror jag.

Det största är väll att jag träffade Peder för första gången den 10:e Januari. Trodde väll aldrig att det skulle bli så bra som det har blivit.

För de som funderar så träffades vi på nätet och det var en annorlunda erfarenhet. Jag har aldrig varit så nervös som när vi skulle träffas första gången. När jag kom till hans adress så tänkte jag vända och åka hem igen men tog mod till mig och knackade på. Det har jag ju aldrig ångrat :). Brukar fråga hur han ens kunde tänka sig att träffa mig som han är pälsallergiker. Och han brukar svara att det var väll typiskt.

Så 6 månader senare skulle jag bo hos honom under semestern och jag kom aldrig hem igen. Sålde min lägehet som jag bara gillade så bra för att flytta till Säter. Har väll aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle bosätta mig i Säter. De som bodde i Säter under min gymnasieperiod var det ju synd om hihihihi. Nu är det tydligen synd om mig. Har ju även blivit plastmamma åt Ebba 7 år, jag som aldrig skulle ha barn.

Mulis som skulle ha kattungar i Februari fick snittas på alla hjärtansdag och sedan ville hon inte veta av kattungarna. De små liven sov i min hand hela natten för att hålla värmen. Kan fortfarande komma ihåg hur smala och små de var. Kattungarna fick då flytta hem till sin andra matte som jag hade Mulis på foder och ingen möjligheten att handmata dem. Synd nog så dog båda kattungaran flera månader senare i en obotbar sjukdom. Dagen jag åkte med kattungarna till Uppsala fick jag fortkörningsböter på 3800 kr. Inga roliga två dagar kan man säga.

Astrid kom ju också in i mitt liv som en glad fläkt och har varit en duktig liten tjej. Utställd på 2 inoff under sommaren med en BIS-placering. Fick även HP på SKK utställningen i Avesta sista gången hon kunde ställas som valp. Rymde på första Lc träningen och har inte fått prova på det nått mer. Får nog mogna lite till först kanske.

Maysan har tävlat 2 gånger förra året. Utställd i Avesta utan CK i CHklass för att hon inte kunde uppföra sig. Startad en gång på LC fälten med dåligt resultat som hon var lite för rund i formen :) mattes fel helt och hållet. Mitt mål den här sommaren var att kvala Maysan till EM i LC som ska gå här i Sverige 2008. Men man kan säga att satsningen inte har varit speciellt stor. Känns lite tråkigt men samtidigt var det nog någon mening med det också. Hon har direktkvalat alla andra år till Tyskland, Finland men när det ska gå i Sverige så får hon inte ens anmälas som reserv. Men men ibland behöver man ladda om batterierna för att få den där gnistan som behövs för att få hunden i form och åka på långa resor.

Ja så har jag fixat ett nytt intresse med lite skräckblandat förtjusning. Har köpt mig en cross. peder har lurat mig ;) Kan inte säga att jag åker fort men det går framåt ivarjefall. Har gått ifrån snigel till lite snabbare och tar mig numera igenom sand och framåt i skogen. Himla roligt men satans svårt om man inte riktigt vågar gasa. Allt går lättare om man gasar säger Peder men jag vet inte det ;) Det är ju så läskigt...

Så om man tittar tillbaka två år till 2006 så såg mitt liv ut så här. Singel, två hundar, två katter ingen bil. Boende i en tvåa inne i Avesta med fast jobb och kände mig lite ensam.

Nu Sambo med barn, två hundar och en katt hos mamma. Boende i hus i Säter och pendlar till Avesta varjedag. Äger en Audi A6 och en cross. Känner mig aldrig ensam och är så lycklig.

Så man kan säga att det har varit ett häktiskt år där allt har gått väldigt fort. Men det har varit spännande och fullt av överaskningar. Hoppas att 2008 blir lika roligt och spännande. Om ett år får vi se hur det gick :)

Inga kommentarer: