söndag 6 januari 2008

Astrid är en stjärna

Idag har vi varit på koppelkurs igen och jag måste säga att Astrid är bara så duktig. Mammas flicka sköte sig galant på kursen och gjorde det hon skulle göra.

Vi var idag i skogen bredvid crossbanana i Brovallen och skulle gå imellan träden. Det hela var att hunden skulle följa oss förare dit vi gick utan att dra i kopplet. Om den var på väg åt nått annan håll eller eller drog, skulle vi stanna och göra det här ljudet med munnen. Ljudet som vi har lärt in som menar att hunden ska följa med oss ditt vi vill.

Astrid följde så snällt med imellan träden och var mattes tjej idag. Några personer gick också runt som störning men hon brydde sig inte om dem. Jag var så stolt. Kunde tom springa lite i skogen och hon var med. Allt kändes toppen. Nu måste vi träna mera så ska vi se att det blir toppen.

Till nästa gång ska vi träna på möte med personer. Personer som vi känner och okända människor. Hunden ska kunna passera med slappt koppel och fast vi går imot en person och bredvid. Det ska bli spännande.

1 kommentar:

Mirrekex sa...

Inte ett enda kort vart bra idag. Hualigen så trist. Kommer jag itne ta kort igen heller. Det blir ju bara jobbit. Passade ju på att fota idag för man var hundfri. Men vad konstigt det känndes med att inte ha Bellman med. vad trist det var. Ska vis e hur det går nästa gång då. Det är Bellmans svåraste det att gå förbi andra och så. Han är så social. Så nästa gång är la Bellman den som är värst hihi! Duktig Astrid är :0) kramis