torsdag 3 januari 2008

Fågel inomhus

När jag imorse skulle gå ut och rasta hundarna så öppnade jag dörren som vanligt och vi gick ut. Men riktigt som vanligt blev det inte för in flög en fågel. ÅHHH typiskt tänkte jag. Hela morgonen förstörd med att jaga en fågel.

I ögonvrån såg jag Mulis pulis med snabba fötter tassa över golvet. Hon såg väldigt målmedveten ut. Tänkte nog vilken nyårspresent min mamma har gett mig. Mulis har varit hos oss sedan juldagen som mamma är på semester i fjällen. Vistelsen här har nog varit ganska ohändelserik om man inte räknar med när Astrid jagar Mulis. Men nuuuuu hände det äntligen nått som var i Mulis smak.

Fick göra en snabbis med hundarna för att sedan gå in och leta efter fågeln. Tänkte mig ett smärre blodbad någonstans i huset. Som vi har en mycket öppenplanlösning så kan det bli väldigt svårt att fånga en fågel. Man kan ju försöka med att öppna ett fönster, men risken är ju stor att katten också tror att den kan flyga. Tänkte att där katten är där är fågeln och mycket riktigt båda satt i badrumet. Mulis på golvet och skakade tänder och blåmesen på drapperistången. Smet snabbt in genom dörren och stängde. Grepade katten som var väldigt fokuserad på blåmesen och stoppade ut henne ur badrumet.

Som tur är finns det fönster i badrumet så det var bara att öppna och hoppas att den skulle hitta ut. Innan den gjorde det så flög den som ett bombplan runt i rummet. Fruktansvärt skönt att den hamnade i badrummet och någon annanstans där vi inte har någon dörr att stänga.

Mulis var ivarjefall besviken att fågeln var borta. Jag tyckte att det var skönt.

1 kommentar:

Mirrekex sa...

Hej nämen vilket tråtkalas som Mulis trodde hon fått hehe.Men det gick ju bra som det gick. Hoppas att det gick bra att jobba idag sedan kramis Förresten vi kommer på kursen på söndag, Men Bellman får nog ej haka på :(