tisdag 21 maj 2024

Gimo internationell

BIG-2 i grupp 5 Ch Enigma Starlight Girl.  Domare: Jens Myrman

Vilken dag i Gimo det blev med strålande sol. 

Vi hade sovit gott i husvagnen och tagit en skön morgonpromenad innan alla vaknade. Var tidigt på plats och allt kändes så lugnt idag i kroppen mot igår. Fick en massa härligt hundkompisar i tältet,tre faraohundar och en basenji och ingen slängde ett ont öga till någon annan. 

Här i Gimo hade jag även lovat att visa Viggo som bor tillsammans med Heras bror Dino på Åland. Vi har träffats en gång tidigare jag och Dino på Åland då jag också visade honom. Här i Gimo blev Viggo nu BIM och fick sitt sista juniorcacib så han blev även internationell juniorchampion så stort grattis till Viggo. Även Sivan gjorde ett så fint framträdande i ringen och slutade som bästa tik 2. 

Den här dagen så visade kennelmamman både Siv och Hera i sin klass och jag visade Hera sedan i konkurransen där Hera blev bästa tik. När det sedan var dags för BIR och BIM så visade jag Viggo och kennelmamman Hera. Hera slutade som BIR och nu skulle hon få visa upp sig i gruppen igen. Så roligt. 

Jag var med och visade uppfödargrupp i rasen för faraohund. Så roligt att få kramas lite med en faraohund igen. Det känns lite som att komma hem faktiskt. 

Så var det dags för gruppfinalen och Hera kändes pigg och glad och jag tycker att vi gjorde ett fint uppträdande och vi bar båda lugna och samarbetade bra. När jag förstod att vi skulle bli placerade i gruppen så trodde jag stenhårt att vi skulle bli 4:a men så roligt att vi blev 2:a och kennelmamman 1:a med faraohunden Thea. Stor dag i grupp 5 finalen att ha samma uppfödare på placering 1 och 2 i gruppen. 

Jag kan säga att det var lätt att åka hem även om vi inte fick åka fortare än 80 km med husis. Satt nog och log hela vägen hem. 


BIR, CACIB, BIG-2 CH Enigma Starlight Girl
BT-2, R-CACIB CH Enigma Cover Me In Sunshine 


BIR Enigma Starlight Girl  BIM Mirambe He Was Born To Stand Out 
Domare: Jens Myrman. 

Inga kommentarer: