måndag 20 maj 2024

Basenjiderbyt och Lagderbyt

 


Så var det dags den 11 maj för basenjiderbyt och den 12 maj för lagderbyt på Hässlö rundbana i Västerås. Som vi har längtat efter denna dag jag och minigrisarna. Detta är ändå dagen som är roligast på hela året. 

Basenjiderbyt

Det är ungefär 50 basenjis på plats som ger järnet på en raka efter släpharen. Hundarna springer två gånger och sedan räknas det ut en snitttid och vinnare koras i valp, rookie, öppen samt veteran. I år var det en mycket varm dag och både Sivan och Hera sprang så det stod härligt till. Hera gjorde även en kullebyta i målgång då hon är så himla taggad efter trasan. 

Hera slutade på en snittid på 16,97 och fick en 6:placering
Siv slutade på en snittid på 17.22 och en 9:e placering. 

Bra jobbat av 50 hundar i värmen. 

Lagderbyt

Nu var det 7 lag anmälda och i varje lag finns det 4 hundar och man räknar de tre bästa tiderna i varje lag. Vi ingick i lag Run4Fun tillsammans med Hera, Siv och Sivans två bröder Sunny och Tuff. Idag var det ingen raka som gällde utan ett helt varv efter den fasta maskinen. Man märkte att hundarna har haft en lång vinter då de började fort men farten gick sedan ner. Laget slutade på en fin 3:e plats och på söndagen var det lika varmt som på lördagen så hundarna gjorde verkligen ett jättejobb i två dagar

Efter lagderbyt tog vi en 5 km promenad ute på Björnö tillsammans med Jeanette och Sunny. Bra sätt att avsluta helgen på tycker jag. 

Fantastisk helg på alla vis och så kravlöst. Någon som vi alla gillar. 

Inga kommentarer: