lördag 24 maj 2014

Så hände det...

Under alla mina år med kamelerna så har de aldrig slagits över någonting utan varit fredliga med varandra på alla sätt. Så jag har väl varit förskonad av osämja kan man säga.

Men sedan Xena flyttade in hos oss så har jag märkt att hon och Astrid har inte samma relation som Astrid, Maya och Ankan hade. Mellan Xena och Astrid finns en avundsjuka som inte har funnits mellan de andra. Båda vill stå i centrum och kräver det samtidigt. Xena är som snorvalpar är och försöker sno ben av Astrid och ja så var Astrid med när hon var yngre. Hon brydde sig inte ett skit om Ankan låg och morrade till henne utan hon gick helt enkelt fram och tog benet. Noll respekt kan man då säga att båda har. 

Jag har märkt att vanliga tuggrullar går bra men vita ben och smaksatta ben är det värre med. Båda blir väldigt inne i sina ben när de får dessa.  Jag skulle aldrig  åka hemifrån och lämna dem med vita eller smaksatta ben framme. Astrid är inte så förtjust i vanliga tuggrullar så hon vill inte ha dem så de kan vara framme. 

Men så igår fick de smaksatta ben ut och Xena sprang runt och kastade runt med sitt som vanligt. Astrid låg snällt och mumsade. Men så var de uppe och sprang och då fick båda syn på benet som Xena hade lämnat någonstans och båda var väl fram samtidigt. Astrid sa till som vanligt att det var hennes men Xena svarade upp och så var de osams. Inget allvarligt hände mer än att Astrid fick ett bitmärke i nosen. Xena mopsen hon klarade sig undan med ett skrapmärke bakom örat.

Matte har nu bestämt sig för att nu får de äta dessa ben på olika håll och är det ute så får Xena sitta fast någonstans som hon springer runt hela tiden. Inget mera gruff om ben om det inte behövs. Faktiskt klumpigt av mig. Nu är de sams i alla fall och direkt de slutade så var de väl sams. Fast jag trodde att de skulle ryka ihop ordentligt men det lät mest.

Inga kommentarer: