tisdag 27 maj 2014

Rallyträning X 2

Igår och idag har vi tränat rally. Igår inomhus och idag utomhus och det var  skillnad på tränings tillfällena eftersom inomhus finns ingen störning och utomhus på tomten finns jättemycket störningar.

Igår i källaren svävade hon fram och gjorde allt som jag ville. Satt fint vid sidan och följde med bra från halt till gång. Vi tränade igen på 1,2,3 framåt och det gick som en dans. Så bra som det gick igår så kan man aldrig tänka sig att vi har fått 29 poäng i Kista. Enda minuset var att hon var så taggad på godiset så hon lät :) men är man hungrig så är man säger Xena. 

Idag kunde man tänka sig att vi hade fått 29 poäng i Kista. Den för...... kamelen började med att rusa mot grannen och vrålskälla på grannens hund genom staketet. Grannens hund hängde på och de sprang några vändor bredvid varandra och skällde. Ja, jag blir så trött. Jag är så förbannat trött på dessa dumheter. MEN, MEN det blir bättre och bättre. Det går fortare och fortare och bryta och idag kunde hon börja träna fast hon ville rusa dit igen, Jag är stolt fan över att vi har kommit så lång. Långt kanske någon kan tycka men hon har gjort det. Det är inte lika stressat längre och jag tänker positivt att det kommer att vara mycket bättre till hösten och kanske borta.

Fotgåendet var inte så bra som igår men fortfarande bra men hon låg lite framför men det kan jag ta. Hon är inte helt med på var hon ska gå än men det kommer. 1,2,3 framåt gick rätt bra. Hon fladdrar lite i positionen men det blev bättre under träningen. Men något som jag måste träna på märkte jag idag var att få henne att gå bakom min rygg. Bakläxa med andra ord till mig som trodde att vi kunde det. Ligg och gå runt går nu jättebra och även sitt och gå runt. 260 och höger och vänster går fin fint och även serpentinen idag åt båda hållen. Märkte även att hon lyssnar bra om man viskar till henne. Så på med viskande munnen på matten.

Astrid fick sedan träna på att backa som jag är mera inne på att lära henne trix. Det var lite svårt som hon gärna vill sitta framför mig men när hon fattade poängen så gick det bra. Gick så fint bakåt med korta steg och viftade på svansen. Men roligast var det nog att få äta korv i alla fall. 

Nu ska jag kramas lite med den förbannade kamelen, skällkamelen, skitkatten och kattfan.


Inga kommentarer: