lördag 5 oktober 2013

Spårat idag


När vi vaknade i morse så var det inte världens bästa väder men ändå ett bra väder för spårning. Det var fuktigt och det betyder ju att spåret ligger bra i skogen som det luktar mycket. Men även andra saker luktar ju också mera idag ;) Men vem vill spåra när det regnar och man knappt inte har någon päls. Som vi bestämde igår att vi skulle spåra så höll vi oss till planen. Ut i skogen och la spår och sedan en skön promenad tillsammans med Anna och gänget i en timme innan vi gav oss på spåret. Vädret var faktiskt med oss då det bara duggade och kamelerna var varma och sköna i sina täcken. 

Astrid fick ett trappspår med fyra pinnar. Jag har till vana att lägga pinnarna på bra ställen som jag kommer ihåg så jag kan gå tillbaka och ta upp dem om inte alla kommer in igen. Brukar inte störa kamelerna så mycket i spåret utan de får sköta sig själva och tar de inte upp en pinne så är inte det hela världen och idag så var inte kraven heller så stora som vi inte har spårat på länge. Astrid gick fint ut och plockade upp pinne 1 utan problem och  korsade över en stor stig, sedan när vi kom till pinne 2 så var det någon otroligt intressant lukt som gjorde att pinne 2 missades och pinne 3 också missades men att hon tog den med lite hjälp. Pinne 4 och slutpinnen hittade hon galant och med mitt spår. Jag är nöjd över henne fast hon även spårade något annat, hon markerar pinnarna så fint och tar upp dem lite fort. Hon gillar även att spåra och tycker att det är roligt. Så 3 spårpinnar av 5 till Astrid idag trotts lite fel spårning.

Xena har innan bara gått spår rakt fram men tänkte idag att hon skulle få en liten utmaning och la ett lite kortare appellspår till henne med 3 leksaker. Hon började lite tveksamt  men sedan gick det med bra fart till första leksaken. Hon är inte så intresserad av att leka med leksaken när hon har hittat den utan hon vill gärna vidare fort. Lite godis och sedan var hon iväg igen och hittade lätt leksak 2 och sedan leksak 3. Jättestor förändring sedan förra gången hon spårade då hon var lite nollställd, men idag började hon fatta uppgiften och hon markerade även leksaken genom att plocka upp den. Ibland lite fundersam men gick vidare med uppgiften utan hjälp från mig.  Xena fick 5 spårpinnar av 5 möjliga idag.

När vi hade spårat klart så kom det riktiga regnet så vi hade verkligen tur med vädret också

Inga kommentarer: