måndag 21 oktober 2013

Dagens träning

Idag har vi tränat på både det ena och det andra. Jag tror att kamelerna är lite trötta i huvudet idag eller i falla fall Xena :) Började med att vara väldigt pedagogiskt när vi skulle klippa klorna. Har kommit på att om man sätter på henne ett halsband och säger att hon ska stå still så går det väldigt bra att klippa. Men idag så busade vi och åt godis efter varje fot. Tänkte också att då måste hon ställa upp sig igen för att göra det där jobbiga också igen ;) Efter att vi var klara så tänkte jag att hon bara skulle komma och stå på den platsen där vi hade klippt klorna men se du det var inte populärt. Då började hon på samma sätt som när man tränar hantering ibland. Hon får för sig att själva platsen är så ÄCKLIG och hon vill verkligen inte stå där. Men jag berömde och till slut så gick det att komma till platsen från alla möjliga håll. Duktig tjej och då ställde jag upp henne och flyttade klotången lite på bänken som den låg på. Det var också läskigt men efter några gånger så gick det att äta godis stå till och matte kunde flytta tången lite hit och dit. 

Så själva klotången är också äcklig och ibland kan man säga att den kan symbolisera en människa som hon inte vill gå fram till. Så vi ska nog träna på klotången i veckan som vi har lite ont om människor att träna på. 

 Efter det hade vi en lång skön promenad och nu på kvällen har vi klickat lite på blodpudding. Båda kamelerna är snabba att fatta klickern och att de blir belönade för något de gör. Astrid hon gör både det ena och det andra. Xena hon backar så jag ska nog lära henne det. Hon går ett steg bakåt och jag klickar hon fattar och går bakåt igen, duktig tjej. Som hon blir så uppmärksam på klickern så ska jag nog även försöka klicka in henne på utställningsbiten. Idag så sprang hon även förre i källaren i utställningskopplet. Ja sedan har jag en galen ideé. 

På lördag så öppnar IKEA här i Borlänge och det kommer att dra massor med folk. Jag som saknar folk att träna på funderar starkt om jag ska ta Xena och åka dit och springa runt som en mupp och ställa upp henne till höger och vänster där. Jag man blir kanske tvångsbehandlad men va fan vad gör man inte för kamelen

Inga kommentarer: