torsdag 3 oktober 2013

Pengarna rullar

Astrid har ett tag haft lite problem med att tugga på hårda saker och idag var vi hos veterinären för att kolla upp besväret. Veterinären klämde och kände överallt på stackars Astrids hals som jag var lite orolig över att hon kanske hade fått samma sak som mamma Maya. Man blir ju nojig för det minsta. Det enda veterinären såg var att hon hade tandsten längst bak i munnen och det har jag försökt ta bort men misslyckats totalt med som det är så trångt. 

Vi bestämde oss för att ge Astrid lugnande så veterinären kunde kolla tänderna ordentligt och jag frågade noggrant om det var något problem med hennes addison och det skulle det inte vara. Så Astrid fick lugnade och efter en stund så somnade hon in. På vänster sida så hittade de ingenting mer än att det var tandsten längst bak och ingen antydan till hål. Men på vänstersida så var det tjockt med tandsten längst bak och även väldigt röd i tandköttet. När de pillade vid tanden så kom det även ut lite var. Inte bra och man börjar ju fundera hur fan man kan missa det så totalt. Men som sagt det är trångt där längst bak och jag är glad om det bara är en tand. 

Så nästa torsdag ska hon opereras akut och det lustiga är ju att veterinärerna inte vet hur mycket det kommer att kosta. Antagligen kommer det att kosta skjortan som jag kan räkna med 3500 kr och uppåt. Allt berodde på om tanden lossnar lätt eller om den behövde klyvas för att få ut. Antagligen kommer de att dra ut den andra tanden också. 

Sedan kommer vi till det här med addisonen. Som hon ska opereras så kommer hon att behöva mer medicin under veckan för att förbereda kroppen på stressen som kommer att uppstå. Så det måste jag även ta reda på hur mycket och hur länge den ska vara förhöjd. Hon ska även äta antibiotika, vilket tydligen inte är att föredra om hon skulle behöva äta kortison igen. Så det är inte bara att operera henne och ta bort maten kvällen innan. 

När hon sedan skulle vakna upp så började hon att skälla argt ifrån undersökningsrummet som hon var lite rädd och ängslig snuttan. Men så fort hon såg mig så slutade hon. Hoppas så att det är tanden som strular nu så hon blir bra igen. 

2 kommentarer:

Asta och Iris sa...

Sjuka hundar är fruktansvärt dyrt...trots försäkringar som ruinerar en:-( Hoppas hon blir bra i munnen nu ialla fall.

PS! Vi har köpt en amokensele. Inte kunnat prova den ännu för Asta är ute och reser. Men den är jättefin:-)

Siriosmilla sa...

Håller tummarna för att allt går lätt och smidigt och inte kostar så mycket!