söndag 17 februari 2013

Xena på kurs


Idag har jag och Xena varit på vårat första tillfälle på valpkursen som vi ska gå. Hon är ju lite gammal för att gå valpkurs men samtidigt är det bra för henne att träffa andra hundar och människor under de här förhållanderna. Inte så mycket krav som det är en valpkurs. 

Xena skötte sig över förväntan och var med på noterna efter att jag fick säga till henne lite att låta bli hästbajsen som fanns i ridhuset. Hon ville gärna gå som en myrslok och lukta och lukta och sedan kom hon på att hon kunde mumsa lite också. Förbaskade hund, vad är det som är så gott med hästbajs?

Vi tränade passivitet och i början ville hon gärna stå och skälla på de andra hundarna men det gjorde hon inte på slutet. Det var en schäfer där som hon tyckte var lite intressant för de hade väl lite samma intressen som att låta och skälla lite ;) Man ska ju hitta sina jämnlikar :) 

Sedan så tränade vi lite på sitt och ligg. Xena både satt och la sig utan problem bland de andra hundarna. Sedan körde vi följa John som går ut på att hunden ska söka upp föraren självmant och ta kontakt. Här tycker jag att hon var jätteduktig som sprang med fint och hade svansen rakt upp som en antenn och var så stolt. Det är roligt att se att hon börjar fatta att när jag säger att hon är duktig så fattar hon att det är något bra och viftar på svansen. Sedan vill hon gärna klättra på sin matte, vilket matten tycker är lite gulligt hahaha. Inte så gulligt egentligen men vad säger man jag är kär. 

På slutet av kurstillfället när Pernilla gick igenom olika saker så la hon sig självmant på backen och tittade på de andra hundarna. Hon såg ut som att det var helt ok och att som att hon aldrig hade gjort någonting annat. Hon var helt lugn och fin. Ser mycket fram i mot att gå nästa söndag. Vi har fått en läxa också som jag tror att jag har glömt bort. Hmm måste fundera innan jag ringer Pernilla och frågar vad det var. Någonting med kontakt var det i alla fall. 

3 kommentarer:

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Kul att gå valpkurs, ger oftast många bra sociala bitar :-D

Anonym sa...

Du har en mycket stor webbplats, glad att jag märkte det genom Yahoo.

Eva sa...

Låter som mycket bra! Och som om hon gillade det vilket ju är en fördel.
Jag har faktiskt funderat ibland, om det inte borde finnas "valpkurser" även för lite äldre hundar. Det är ju inte HELT ovanligt att valpar säljs vid både 4 och 6 och 8 mån ålder eller mer. Och då kan de ju ha samma behov som en liten valp, är lika ovana vid annat än kennelmiljö menar jag. (Och man kan ju inte begära att uppf ska kunna fixa riktigt så som det blir när valpen flyttar.)