tisdag 19 februari 2013

kurs läxa

Vi har fått läxa på valpkursen och den består av att hitta olika belöningssätt som hunden värdesätter och kontaktövningar på olika ställen.

Ja kontaktövningar måste vi verkligen göra märkte jag idag när vi gick på ett helt nytt ställe. Xena var som en tjur på tjurrusning. Full fart framåt och sträckt koppel.....värre än igår. Så bakläxa till mig om att gå på mera nya ställen, massor med nya ställen. Jag vill ju inte ha en bulldozer. Så i morgon ska vi ta tag i läxan mellan tenta skrivandet. Olika belöningssätt kan jag nog hitta på.

#kroppen
# rösten
# leksak
#godis

2 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Min nya hund är ju snart elva månader och knappt socialiserad alls innan han kom. Han gör framsteg varje dag och jag jobbar just med att gå på något nytt ställe varje dag. Men vi har fotfarande större folksamlingar kvar på "att göra listan". Borde nog försöka så fort som möjligt med tanke på att åldern springer iväg. Men jag vill samtidigt att vi ska känna oss hyggligt trygga med varandra när vi kör igång den träningen. Tror inte att jag kommer att ha problem med att han drar (3,6 kg tung), men däremot skall på grund av osäkerhet eller i värsta fall direkt rädsla.

Lycka till med tentaläsning och promenader! :-)

HumleSpunk sa...

Roligt att klura belöningar! Jag läste om det någonstans (i en bok?) om att kursdeltagarna på en valpkurs fick i läxa att hitta på tio ytterligare uppskattade belöningar förutom en godisbit. Himla smart att fundera över sånt faktiskt, så man inte matar godis slentrianmässigt :)

Spunk tokgillar kamp- och jaktlekar, Humlehunden är galet förtjust i att brottas och puttas (trots sin storlek). Fast båda älskar godis mest, haha :)