måndag 3 september 2012

Klet och klaffs


I lördags var jag och Astrid till Högbobruk för att jag skulle ställa Antefas Vienna "Vera". Jag hade sett en bild på fredagen och tänkte ta med mig gummistövlar men glömde de hemma. Jag hade som tur är mina goretex skor med mig. Synen jag möttes av i allén med träd var inte vacker. Det var brunt klet överallt. Högbobruk är annars en väldigt vacker utställningsplats men inte i helgen. Det såg ut som på bilden överallt och ringarna varierade med mer eller mindre vatten. 

Vi hade en ring med mindre vatten men det stänkte rejält bakom de som sprang ändå. Skorna sjönk ner några centimeter i backen vid varje steg och Kamelen var inte alls imponerad av det kletiga underlaget och försökte hitta sätten att gå på som inte var så blöta men sedan gav hon upp. 

Men hur gick det för lilla Vera då? Jo hon skötte sig så bra på det dåliga underlaget och slutade som Bästa tik tvåa och fick sitt första Cert. Matten Cerstin var så glad och även uppfödaren Annica. Självklart var jag också nöjd :) men lite förvirrad och fattade inte först att vi hade fått Certet ;) Blir väl så när man inte har ställt på länge. Jag var i alla fall snyggast kläd tror jag i ringen med regnbyxor och en rosa polotröja som var helt prickig. Eller ja jag var nog mera brun än ren. Domaren tittade på mig och sa vilket härligt väder. Ja visst är det svarade jag. 

När vi sedan kom hem fick Astrid tillbringa en bra stund i duschen som kletet verkligen satt fast på henne. Men hon blev ren och fin tillslut.


5 kommentarer:

Eva sa...

Bragmedalj till ALLA utställare på det underlaget!;D
Hade nog vänt i "dörren" om jag kommit med amris...

Sara sa...

Grattis till certet :) Har sett så många bilder från utställningen och tycker synd om er det underlaget var inte att leka med..

Grabbarna boys sa...

En cocker där på dt underlagen...nja, det hade inte blivit bra.
Grattis till ert mod att ställa ut där :)

Sofie sa...

Nej det var inte roligt. Tänk alla skitiga tält och burar som sedan ska in i bilen.

Sofie sa...

Nej det var inte roligt. Tänk alla skitiga tält och burar som sedan ska in i bilen.