tisdag 1 maj 2012

Våran fjällsemester i lite bilder


 I fredags så åkte jag och kamelerna igenom fjällporten i Särna och vidare upp mot Fjätervålen. Vi såg fram emot en lugn helg med mycket vila. Såg fram i mot att bli lite uppassad av min mamma och det har jag också blivit. När vi kom fram till mamma och Bengans stuga så firade vi med en promenad och efter det en tupplur på två timmar. Det var så härligt tyst och skönt så vi sov gott. Bilderna under är kamelerna efter första promenaden nerpackade med varsitt täcke.




Mamma och Anka kollar in terrängen. Lite snö fick vi ta oss över dag nr 2 för att kunna gå mellan olika gator där i fjällen


En lite stugby på en gata. Härligt väder var det också. Mamma och Anka somnade sedan på altanen i solen. 

 Jag och kamelerna på väg upp en bit i skidbacken för att ta ett gruppkort. Kan tyvärr inte lägga upp det som mamma inte sa när vi var för långt borta för objektivet ;) Så jag måste klippa lite och förstora. men det var snö i backarna fortfarande som ni kan se.


 Bengan med Astrid och mamma med Anka. Anka har sitt puss och kram täcke på sig så hon känner sig nog lite extra älskad ;)


Astrid är lite hungrig och skulle nog kunna tänka sig lite mat tror jag.


Anka gräver lite i en fjällbäck. Hon bara älskar att gräva efter saker i vattnet. Hon stod och kollade länge innan hon gav sig på saken hon såg.




 Med lite fantasi så såg den här trästubben ut som en hermelin eller nått. Håller ni inte med.


 Ett kamelavtryck i den mjuka marken.


 Två lavatroll vaktar ingången till stugan.


 När vi åkte hem så hände det som jag aldrig har längtat efter men som jag gärna har velat se. RENAR på vägen. Såg dem på långt håll och vågade inte åka så nära som jag tänkte att Astrid skulle bli tokig. Så där gick de lugnt över vägen en bra bit bort. Därav det dåliga kortet och för att jag tog det genom vindrutan på bilen. Men det var häftigt och de verkade inte ha bråttom direkt. När vi sedan såg dem på nära håll så blev Astrid helt fundersam. Hon kollade ut genom rutan och pep men hon vrålskällde inte som jag trodde att hon skulle göra. Hon tyckte nog att det var mycket märkliga djur. Kanske blev hon även lite rädd. Men det var mycket häftigt att få se dem live. Nu vill jag se flera renar i skogen hahaha


8 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad skönt att åka till mamma och bli lite uppassad och få vila lite :) Ser ut att va jätte mysigt där, förutom snön då som jag är så glad att slippa nu.

Häftigt att kunna fota renarna, dom såg verkligen maffiga ut.

Ha en fortsatt bra 1:a maj och hoppas att du har lika härligt väder med en massa sol som vi har här :)

Kram

Asta och Iris sa...

Det låter stillsamt och avkopplande. Riktigt skönt ser ni ut att ha haft.

Britt Marie o Rudi sa...

Vilken fin resa! Snön blev Rudi oerhört avundsjuk på och jag hade gärna sett renar IRL, det har jag aldrig gjort.

Hanna aka Lilla My sa...

Ser ut som ni haft en härlig tripp :)

Zallek - Kellaz sa...

Fina bilder! vi ska dit i sommar, längtar. Snyggt täcke Anka.

Siriosmilla sa...

Vilken härlig semester ni har haft!

Quila o Ronja sa...

Åh......avundsjuk!!! Fjätervålen.....så vackert!
Vi kanske inte ska åka opp till Idre i år, sa jag till maken. Ångrade mig snabbt, när jag nu blev påmind om hur vackert och fridfullt det är där :-) Helt enkelt undrebart.
Ska kolla stuga.........;-)
Förstår att ni haft det skönt.
Kram

Grabbarna boys sa...

Vilken underbar semester ni haft...det ser man ju på alla de vackra bilderna!!
Blir faktiskt en hel del avudsjuk på er.....längtar en aning upp till Västerbotten där jag har all min släkt och renarna står bakom knuten.
Ha en bra vecka!
Kram Patricia!