onsdag 7 oktober 2009

Vilka promenad dagar vi har haft

Jag har haft fullt upp med min uppgift i skolan den här veckan eller har det väl fortfarande :) Men vi har hunnit med många och långa promenader i det härliga höstvädret. En dag var vi ute och traskade i tre timmarn sammanlagt. Det kändes i kroppen men det kändes också underbart skönt. Cattis och hennes hundar och också varit med på de flesta promenaderna. Underbart med sällskap och många glade skratt.

Idag har vi tagit en promenad i Djupdalen. Hade midjebältet på mig och Astrid drog som en galning. Skulle vilja jämnföra henne med en galen känguru ibland. Maya var sitt vanliga tråkiga löpjag och slickade, dreglade och kissade på många ställen. Anka var fri som vinden med massor av knäck i öronen. Ibland funderar jag om hon bara skiter i mig eller om hon är så inne i nått annat så hon inte hör. Glad var hon i varjefall. Sprang som vinden i backarna upp och ner. Cattis Ronia försökte också tigga lite godis så nu är jag lite nerdräglad lite här och där av härligt rottis slem. Men hon är mysig lilla Ronia så det gör inget. Kul att de går så bra ihop alla hundarna fast Maya var lite muttrig i början när de lärde känna varandra. Bara Astrid har lite respekt för henne och hoppar all världens väg ibland när bulldozern kommer i närheten i högfart. Ronia har några gånger bara manglat Astrids koppel med Astrid i andra sidan så man kan säga att hon har lite respekt.

För några dagar sedan hade vi besök av matte Annika och whippeten Trocca. Annika sökte på vinthundsformet en lek/promenad vän till sin whippet. Jag svarade att Astrid gärna ville busa lite så sagt och gjort vi gick först en promenad och sedan fick de leka i våran trädgård. Man kan lugnt säga att Astrid inte hade en chans i smidighet mot det lilla farvidundret. Han fintade med lätthet bort Astrid som var helt chockad över att hon inte han med. Hon jagade och han sprang och sedan var han helt plötsligt borta. Man kan säga att Astrid var nöjd och trött efter träffen. Hela hunden skacka pga att hon hade ansträngt sig så mycke.

Fina Trocca som kommer från Tappinskis kennel.

Faktiskt inte så stor storleks skillnad i stående.

Trocca var trött han med

Astrid står trött och tyst och kollar efter den snabba killen när han åker hem.

3 kommentarer:

Annakarin @ Mathias.W sa...

Härliga bilder, åh vilken söt liten Whippet den bästa kompisen en farao kan ha :)

Anonym sa...

vad kul ! det skulle jag gärna ha sett Hon ser allt lite ledsen ut när han åkte hem kram från mormor till alla fyrbenta

Cattis sa...

Ronia-slem ska man va stolt över att få på sig, då är man omtyckt :)